Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

 

DİYARBAKIR - Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da kış mevsimi olmasına rağmen yabancı turist akını yaşanıyor.

 

Sağlanan huzur ve güven ortamı ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, İçkale Müze Kompleksi, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami, peygamber makamları ve türbeler gibi zengin tarihi ile kültürel değerleriyle turistlerin ilgi odağı olan kentte Aralık ve Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yerli ziyaretçide artış sağlandığı belirtildi.

 

Turizme katkıda bulunan Diyarbakır Plaza Otel Yabancı Turizm Acentesi Changeun Kore ile 2019 Yılında yabancı turistlerin Diyarbakır’da konaklaması için anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma ile birlikte 2019 yılı 2’inci yabancı Turist gurubu konaklamak ve tarihi mekanları gezmek için Plaza otele geldi.

 

Geçtiğimiz 2016 yılı Ocak ayından itibaren otel olarak hizmete başladıklarını kaydeden Plaza Hotel Genel Müdürü Kadir Varçin, otelin konseptinde bir takım değişiklerde bulunduklarını söyledi.

 

“Diyarbakır için güzel ve olumlu”

 

Varçin, “Kentimize yabancı turistlerin daha fazla gelmesi için Yabancı Turizm Acentesi olan Changeun Kore ile anlaşma yaptık. Yaptığımız anlaşma gereği 2’inci yabancı turist kafilesi otelimize gelerek yerleştiler. Bölgemize yerli ve yabancı turistlerin gelmesi Diyarbakır için güzel, olumlu bir durum. Çünkü bu durumda sadece oteller değil bir zincir kazanıyor. Otelin kazanması; kasabın kazanması, manavın kazanması, tekstilin kazanması, esnafın kazanması demek. Diyarbakır için gelir imkanı oluyor ve esnafın bu konuda yüzü gülüyor. Bu yıl amacımız Diyarbakır’ı güzel bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Yerli ve yabancı turistlerin kentimizi gelip görmelerini istiyoruz. Diyarbakır konaklama için Plaza Hotel'i tercih ettikleri için Changeun Kore Turizm Acentesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim