Sedat IRMAK

 DİYARBAKIR - Van ve Diyarbakır’da polis ekiplerince iki ay süreli yapılan takip ve tespit sonucu düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı.

 Edinilen bilgilere göre,  Van merkezli iki ilde eş zamanlı fuhuş operasyonu yapılırken, Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca “Fuhşa Teşvik ve Aracılık Etme, Yer ve İmkân Sağlama” suçundan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince 2 ay süreli çalışma yapıldığı belirtildi.

 Açıklamada, “Takip ve tespitler çerçevesinde ‘Fuhşa Teşvik ve Aracılık Etme, Yer ve İmkân Sağlama’ yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 4 Ocak'ta Van ve Diyarbakır’daki 6 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda; Van’dan İ.D., Y.T., İ.M., N.A., E.Y., F.Ö., Diyarbakır’dan R.D. olmak üzere 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen F.Ö. cumhuriyet savcılığınca serbest, E.Y. ise adli kontrol kararı ile serbest, İ.D., Y.T., İ.M., N.A. ve R.D. isimli 5 şüpheli ise tutuklanmıştır. Ayrıca, fuhuş yaptığı tespit edilen 27 şahsa 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’inci maddesine göre 28 bin 728 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

Editör: TE Bilişim