DİYARBAKIR- Bir zamanların ünlü futbol kulübü Diyarbakırspor yeniden küllerinden doğmak için çalışmalarına ara vermeden şampiyonluk parolasıyla ikinci yarı hazırlıklarına başladı.

Diyarbakır 1. Amatör Lig B Grubunda mücadele eden Diyarbakırspor ilk yarıyı 22 puanla lider Çüngüş Gençliksporun 1 puan ardından 2. sırada tamamladı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Yeşil-Kırmızılı ekip devre arasında eksik bölgelere transfer için harekete geçerek 2'si yabancı, 4'ü yerli 6 isimle anlaşma sağladı. Takıma yeni katılan isimlerle ikinci yarı hazırlıklarına başlayan Diyarbakırspor'da tek hedef süper amatör ligine yükselmek.

Önceki gün start veren Diyarbakırspor antrenmanını Kulüb başkanı Şeyhmus Akyıl ve Basın sözcüsü Ali Yılmaz'da izledi.

Yeşil-Kırmızılı ekibin yabancı  transferleri, Galatasaray için Türkiye'ye gelen ancak transferleri gerçekleşmeyen Senegal genç milli takımda forma giyen Liman Badiane ve Ciss Ibrahima'da takımla birlikte çalışmalara başladılar. Diğer futbolcuları ile kısa sürede uyum sağlayan ikili, takıma güç katacaklarının sinyallerini verdiler.

2. Devre'ye Sur Belediyespor ile karşılacak olan efsane Diyarbakırspor, mutlak 3 puan hedefiyle hazırlıklarına devam edecek.

GSYD'den malzeme desteği

Diyarbakırspor'a bir destekte Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD)'nden geldi.  GSYD, malzeme desteğinde bulundu.

Diyarbakırspor için her platformda desteklerini esirgemeyen Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), bu kez futbolculara malzeme desteğinde bulundu. Kulüp Yönetimi adına açıklama yapan Başkan Şeyhmus Akyıl "Başta GSYD başkanı M. Yılmaz BAY olmak üzere tüm dernek yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz". dedi.

Başkan Akyıl, efsaneyi yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktıklarını belirterek, önlerine çok fazla sorun çıktığını bu sorunları el birliği ile aşmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Diyarbakırspor'u ölüm döşeğinden aldık ve  yeniden mücadeleye başladık. Önümüze dağ gibi sorunlar çıktı, bunları el birliği ile aşmaya çalışıyoruz. Kentte çok sayıda kurum, kuruluş, belediyeler, valilik, yerel basın, GSYD, esnaflar herkes bizlere yardımcı oldu. Hepsine kulübüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Diyarbakırspor bu kent için çok büyük bir değerdir, büyük bir markadır, Dünyanın heryerinde taraftarı olan bir armadan bahsediyoruz.  Bu sezon amacımız süper amatör lig ve bunu gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. Devre arasında çok önemli transferlerimiz oldu. Takıma yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte güçlü bir kadro oluşturduk. Bundan sonra hedef şampiyonluk" dedi.

Akyıl son olarak, Yeni yönetimin özverili çalışmaları ile kentin her kesiminden destek aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Diyarbakırspor'u büyük bir batağın içinden aldık ve yaşatmaya çalışıyoruz. Sabırla önümüze çıkan tüm engelleri aşıyoruz. Sorumluluğunu bilen bir yönetimimiz var, Diyarbakırspor'un adına yakışır çok önemli projelerimiz olacak. Bunları hayata geçirmek için canla başla uğraş veriyoruz. Kulübümüze heryerden maddi manevi destek geliyor, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği  GSYD, takımımıza malzeme desteğinde bulundular. Bu malzemeler olmasaydı, ikinci yarı hazırlıklarına başlayamayacaktık. Bunlar bizim için çok önemli, GSYD Yönetimine başta Başkan Mehmet Yılmaz Bay ve tüm arkadaşlara Kulübümüz adına teşekkür ederim.  GSYD kentte spor adına çok önemli işlere imza atmaya devam ediyorlar. Kentte spor adına önemli bir eksikliği giderdiler. En başından beri bizim yanımızda duruş sergilediler." dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim