Sedat IRMAK

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği Sosyal Komite tarafında kurulan ve güvenlik personellerinin ritim yaptığı doktorlarında türkü söylediği müzik grubu, hasta ve hasta yakınları tarafından büyük beğeni topladı.

 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde her alanda çalışan personellerden kurulan müzik grubu 2. konserini Kalp Hastanesi konferans salonunda yoğun ilgi altında gerçekleştirildi. Konserde hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetleri yüzlerinden okunuyordu.

 

“Amaç moral ve motivasyonunu artırmak”

Konser hakkında bilgi veren Dicle Üniversite Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhemşiresi ve Başhekimlik Sosyal komite başkanı Rahime Atlı, “Amacımız hasta, hasta yakını ve çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artırmak bir nebzede olsa hastane ortamından uzak tutmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Hastalarımıza tıbbı tedavilerinin yanında morallerini artıracak bu tür etkinlikler de düzenleyerek kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını umuyoruz” dedi.

 

“Ekip ruhuyla çalışmak hizmet kalitesi artırır”

Grup üyelerinden Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Keklikçi ise, “Hastayla hasta yakınıyla tüm personeller hep beraber ekip ruhuyla çalışmak hizmet kalitesi artırır. Hem hizmet kalitesini artıracağını ve hem de hastalarımıza moral olacağını düşündüğüm için bu organizasyonda yer aldım bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

 

Konseri izlemeye gelen hastalardan Muhammed Nayır da, “Çok hoşuma gitti bir haftadır hastanedeyim kimseyle doğru dürüst konuşamadım dışarı çıkamıyordum bu konser sayesinde moralim yerine geldi çok mutlu oldum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim