Sedat IRMAK

 

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), 2 bin 946 dönümlük Kent Ormanı'nın konut rezerv alanına dönüştürülmesi ve Park Orman'da yapılacak camiye ilişkin Maden Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, Park Orman’ın içine, yani yeşil alandaki ağaçları ve çimleri sökerek cami yapmanın bilimle, akılla, vicdanla, ahlakla bağdaşır hiç bir yanı bulunmadığını öne sürerek, “Park Ormanın içine yapılmak istenen yerin 30-40 metre yakınında Hacı Siraç adlı cami varken, buna rağmen kim niye ne için parkın içinde cami yapar. Kentte yüzlerce boş, kullanılmayan konut varken yeşil alanı konuta çevirmenin iyi niyetli çaba olarak yorumlamamız söz konusu olamaz” dedi.

 

 “Hatun, "Seçim sürecinde giderayak yapılmak istenen bu yanlış uygulamalara karşı sesimizi yükseltelim. Bu kent bizim ve kentimize sahip çıkalım. Park Orman’daki cami yapımı ve Kent Ormanı'nın Konut Rezerv Alanı’na dönüştürme çalışmaları ile ilgili sorumlu mercilere görevlerini hatırlatıyor ve konu ile ilgili hukuksal süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim