Sedat IRMAK

HDP, belirlediği il ve ilçelerin belediye Eş Başkan adaylarını Diyarbakır'da tanıttı.

 

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesinde bir düğün salonunda yapılan toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Sezi Temelli ile Pervin Buldan, HDP'nin Büyükşehir ve İlçe Belediye Eş Başkan adayları ve çok partili katılırken, salonun girişine Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Zazaki ve Süryanice 'hoşgeldiniz' yazısının yer aldığı pankartlar ile “Ya Mé Ye (Bizimdir)” yazılı pankartlar asıldı.

 

"Kazanan biz olacağız"

Toplantı HDP'nin 31 Mart'ta kullanacağı seçim müziğinin tanıtılmasıyla başlarken, daha sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP olarak belirlemiş olduğumuz eşbaşkan adaylarımızı, ittifaklarımızın kendilerinin belirlemiş olduğu adayları halkımıza emanet ediyor, onlarla birlikte bu sürecin üstesinden geleceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Kazanan biz olacağız" dedi.

 

"Seçimlerin kaderini HDP belirleyecek"

HDP'nin batıda da kilit parti konumunda olduğuna dikkat çeken Eş Genel Başkan Sezai Temelli ise, "Her yerde ittifaklar başa baş. Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan parti HDP’dir. Halkımız bu tarihi süreçte rolünü her yerde oynayacak " dedi.

 

Ozan Kardaş anons edilmedi

Konuşmaların ardından adaylar sahneye çağırılarak tek tek tanıtıldı. Tartışma konusu olan Diyarbakır'ın Çınar ilçesi adayı Ozan Kardaş'ın isminin anons edilmemesi dikkat çekti. Eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki gösterilen Kardaş'ın salonda olmadığı görüldü

Editör: TE Bilişim