Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - HDP il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Salihe Aydeniz ile İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, yöneticiler ve bir grup partili katıldı.

AİHM'in Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararıyla ilgili basın açıklamasını okuyan HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Ramazan Kaval, şunları söyledi:

"AİHM kararında; ulusal yargı organlarının muhalefetin liderlerinden biri olan Sayın Demirtaş'a, diğer HDP'li vekillere, seçilmiş belediye eş başkanlarına ve genel olarak muhalif seslere yönelik tutumlarında özellikle sert davranıldığına değinmiştir. AİHM'e göre; sayın Demirtaş'ın hedef olması hakkında yürütülen davaların salt bireysel koşullarından değil, bunun yanında onun siyasi muhalefetin liderlerinden biri olması nedeniyledir. AİHM'in sayın Demirtaş hakkında verdiği karar, cezaevlerindeki bütün milletvekilleri için emsal niteliğindedir. Yargının bir an evvel Anayasa'nın ve AİHM kararının gereğini yerine getirerek, başta sayın Demirtaş olmak üzere milyonların iradesi olan ve hukuksuzca cezaevlerinde olan milletvekillerimizi ve seçilmişleri serbest bırakması gerekmektedir."

Açıklamanın ardından HDP'liler, il başkanlığı binasına döndü.

Editör: TE Bilişim