Sedat IRMAK

Diyarbakır’da izinsiz eylemde yaşanan gerginlikte, önce polis ardından da HDP'li Saliha Aydeniz kayıp düştü. Yaralanan Aydeniz hastaneye kaldırıldı. Müşade altında tutulan Aydeniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

 

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevine destek olmak üzere gruplar halinde Diyarbakır'a gelen HDP'liler, Güven'in evine yürümek istedi.

 

 

Şehrin her yerinde güvenlik önlemlerini arttıran polis ekipleri, toplanan kalabalığın yürümesine izin vermedi. Şanlıurfa yolu üzerinde bir araya gelen ve yürümek isteyen kalabalığa polis ekipleri izin vermeyince HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile polis ekipler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

 

Polis ile birlikte yere düştü

 

Polis ekiplerinin izin vermediği Aydeniz, 'Bana dokunamazsınız' diyerek polislerin kapattığı yerden çıkıp farklı bir yönden izinsiz alana doğru gitmeye kalkıştı. Bu durumu fark eden bir polis memuru, Saliha Aydeniz'i durdurmak isterken koştuğu sırada yağmurdan dolayı kayganlaşan zeminde kayarak Aydeniz ile birlikte yere düştü.

 

Aydeniz’in sağlık durumu iyi

 

Müşade altında tutulan Aydeniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Diyarbakır Valiliği yürüyüş yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, sivillerin zarar görmemesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

 

Valilik’ten yürüyüş yasağına ilişkin açıklama

 

Açıklamada, "Açlık grevi eylemi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Araç Muayene İstasyonu Kavşağı'nda toplanarak bölücü terör örgütüne müzahir şahıs ve gruplarca Güven’in evinin bulunduğu bölgeye doğru yasa dışı yürüyüş yapılacağı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz tarafından yapılmak istenen eylem öncesi sivil vatandaşların zarar görmemesi adına gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Vatandaşlarımızın yasaklama kararına uymaları, bölücü terör örgütünün propaganda ve kışkırtmalarına itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ile ilimizde hakim olan huzur ve güven ortamının devamı bakımından büyük önem arz etmekte olup, siz değerli vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu ve duyarlılık için teşekkür ederiz" denildi.

 

Valilikten asılsız iddialara yanıt

Öte yandan Diyarbakır Valiliği sosyal medya üzerinden asılsız iddialarda bulunarak halkı provoke etmeye çalışan bir grubun olduğu belirterek, vatandaşların bu grup tarafından ortaya atılan asılsız ve mesnetsiz iddialara inanmaması uyarısında bulundu.

 

“Toplanmaya veya polis müdahalesi olmamıştır”

 

Herhangi bir toplanma olmadığı ve polisin de müdahale etmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Bazı sosyal medya hesaplarında açlık grevi eylemi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla yürüyüş yapan gruplara yönelik olarak polis müdahalesi olduğu ve katılımcıların coplandığı yönünde iddialar yer almaktadır. Güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirler sonucu şu anda iddia edildiği gibi herhangi bir toplanma ya da polis müdahalesi olmamıştır. Vatandaşlarımızın asılsız iddialara inanmaması, yasaklama kararına uymaları, bölücü terör örgütünün propaganda ve kışkırtmalarına itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ile ilimizde hakim olan huzur ve güven ortamının devamı bakımından büyük önem arz etmekte olup, siz değerli vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu ve duyarlılık için teşekkür ederiz" denildi.

Editör: TE Bilişim