Sedat IRMAK

HDP'nin yerel seçim çerçevesinde ittifak yaptığı partilerden Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) olurken, ittifak kapsamında bu partiden Ozan Kardaş, Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nden belediye başkan adayı gösterildi. TRT 6'da sunuculuk da yapan Kardaş'ın adaylığının açıklanması sosyal medyada HDP'lilerin tepkisini çekti.

 

Kardaş'ın daha önceki hesaplarından yaptığı iddia edilen paylaşımlardan ekran görüntüsü paylaşan bazı HDP'liler, karara tepki gösterdi ve adaylıktan çekilmesini istedi.

 

Kardaş'tan açıklama

Adaylığının ardından yeni bir hesap açan Ozan Kardaş, "22.01.2018 tarihinde HDP Çınar belediye eş başkanlığım açıklandıktan sonra, sosyal medyada kimi bilinen çevrelerce ittifak ruhunu zedeleyici kasıtlı ifadelere yer verilmiştir. Hakkımda isnat edilen sözler gerçeği yansıtmadığı gibi sahte hesaplar kullanılarak yapıldığı sarihtir. İş bu nedenle değerli halkımızın eski dönemlere ait kimi eleştirel paylaşımlarımı kullanarak yapılan sahte algı çalışmalarına itibar etmemelerini rica eder, Çınar seçimleri tarihin en yüksek oyuyla kazanacağımızdan korkan çevreler bilsin ki; birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim