Fuat BULUT – ÖZEL HABER

Diyarbakır’da son zamanlarda artan su sayaç hırsızlığı, vatandaşları isyanın eşiğine getirdi. Bağlar ilçesi  Sağlık Ocağı’nda bazı binalara giren hırsızlar su sayaçlarını sökerek çalarken, tonlarca metreküp suyun da heba olmasına sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre hırsızlar, son aylarda merkez Bağlar ilçesini mesken edindi. Nükhet ve Coşkun Akyol Caddesi’nde bulunan Sağlık Ocağı bölgesinde bir hafta içinde 3 ayrı hırsızlık vakası meydana geldi.

Önceki gece Osmanoğlu Apartmanı’na giren hırsızlar, binadaki iki su sayacını sökerek çaldı. Binanın su vanası kapatılmadan gerçekleşen hırsızlık olayı sonrası tonlarca metreküp su da heba oldu. Bina sakinleri, hırsızların daha önce de su sayaçlarını çaldıklarını belirterek, tekrar mağdur olmamaları için emniyet yetkililerini etkin tedbirler almaya çağırdı.

Sayaçlar hurdacılara 10 TL’ye satılıyor

Bu arada hırsızların çaldığı su saçlarının hurdacılara 10 TL’ye satıldığı, vatandaşların da çalınan su sayaçlarını DİSKİ’den 85 TL’ye temin ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Başkanlığı’nın da emniyete yazı yazarak, vatandaşların mağdur olmaması için caydırıcı tedbirlerin alınmasını istediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim