Sedat IRMAK

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Aile Destek Merkezi El Sanatları bölümündeki kadın kursiyerler anlamlı bir projeye imza attı

 

Liceli 25 kursiyer kadın, Hünerli Elleri ile ilmeklerini bu kez, ‘Çocuklar Üşümesin’ diye büyük bir heves ve destekle çocuklar için attılar. İlçe merkezindeki Anaokulu, İlkokul ve ortaokulunda eğitim gören 02-13 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edildi.

 

“Onları çok tebrik ediyorum”

Lice Aile Destek Merkezi Proje Koordinatörü Ruken Çelik, "Yaklaşık 10 gün önce ‘Çocuklar Üşümesin’ diye bir örgü kampanyası başlattık. Kadın kursiyerlerimizin Hünerli Elleri ile yapmış oldukları örgü; bu örgülerin içerisinde bere ve atkı, 25 kadınla birlikte biz çok soğuk hava koşullarında, çok sıcak bir atmosferde tamamı organik ipliklerle ilmek ilmek örülen bu örgüleri meydana çıkardılar. Onları çok tebrik ediyorum" dedi.

 

“Biz bir aileyiz”

Çelik, “Müthiş bir çalışma ve hazırlık yapıldı. Bunun değerini anlayabilmek için buna inanmak lazım.10 gün içinde ördüğümüz o bereler, atkılarla ısınan çocuklarımız bunun değerini bilecek. Lice’de soğuk havalarda sabah okula giden çocuklar ördüğümüz atkılarla boğazlarını sardıktan sonra onun değerini anlayacaklar. Bu tür işler parayla, pulla, zorlamayla olmaz. Bunlar gönül ve çocuklarımız, insanlarımızı sevme meselesidir. Hepimiz insanız, birbirimize sahip çıkmalıyız. Lice Aile Destek Merkezi olarak biz bir aileyiz. Lice de yaşayan tüm ailelere ve çocuklarımızın her bir ferdine ve tüm insanlığa 2019 yılının huzur, barış, mutluluk ama başında sağlık getiren bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“Çocuklarımız için çalışıyoruz”

Örgü kampanyasına destek veren Liceli Kursiyer Kadınlar ise, “Hünerli Ellerimizle Lice Aile Destek Merkezinde bulunmak bizim için ayrı bir keyif. Çocuklarımız için çalışıyoruz, çok keyif alıyoruz bugünden. Renga renk yaptığımız atkı ve bere çocuklarımızın en sevdiği renkler. Onların da ısınmasını istiyoruz.Çocuklarımızın O mutluluğu yaşamalarını istiyoruz“ diye ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim