Sedat IRMAK

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi Dünya Kavşağı’nda bir kamyonete atılan patlayıcı madde büyük paniğe neden olurken, yapılan araştırmada ailevi sorun yaşayan ve psikolojik sorunu bulunan V.A ağabeyinin kamyonuna benzin patlayıcı karışımı madde attığı ortaya çıktı.

 

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi Dünya Kavşağı’nda bir kamyonete atılan patlayıcı madde büyük paniğe neden oldu. Patlamanın etkisi ile Kayapınar'da bulunan Diclekent ve Medya Mahallesi'nde korku dolu anlar yaşanırken, büyük paniğe neden olan sesin bombalı araç zannedilmesi paniği ikiye katladı.

 

Yapılan araştırmada ailevi sorun yaşayan ve psikolojik sorunu bulunan V.A ağabeyinin kamyonuna benzin patlayıcı karışımı madde attığı ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri patlamanın yaşadığı alana güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı

 

Ölen yada yaralananın olmadığı olayda polisin yaptığı incelemenin ardından, patlayıcı madde attığı iddia edilen V.A ise polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Baba: Oğlumun psikolojik sorunu var

Olayla ilgili polisin soruşturması sürerken, konu hakkında bilgi veren Baba M.A, abisine benzin karışımı patlayıcı madde atan oğlunun psikolojik sorunlar yaşandığını ve olayı bu nedenle yaptığını öne sürdü.

 

“Petrol istasyonu nasıl benzin veriyor”

Oğlunun hastalığının tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Baba M.A, “Olayı yapan ve mağdur olan ikisi de benim oğlumdur. Abisine karşı olayı yapan oğlum hastadır psikiyatri hastasıdır. Gidiyor millet onu kandırıyor bahis oynuyor. 1 milyar veriyor, 10 günde 3 bin lira harcıyor. Olayı benzinle gerçekleştirmiş ama hangi petrol vermiş, petrol nasıl benzin veriyor. Bu bir suçtur. Ona şaştım doğrusu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim