Karla ayrı bir güzelliğe bürünen Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Emir Bayındır Kümbeti, Hasan Padişah Kümbeti, Bayındır Köprüsü ve Şelalesi, tarihi mağara evler ile dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı, seyri doyumsuz görüntüler oluşturuyor. Kışın farklı bir güzelliğe bürünen Ahlat’taki tarihi mekanları yazın olduğu gibi kışın da binlerce kişi ziyaret ediyor. Özellikle doğa ve manzara fotoğrafçılarının büyük ilgi gösterdiği tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığına kışın bile ilçe dışından ziyaretçi geliyor.

Bitlis Fotoğrafçılar Derneği (BİFOD) Başkanı İskender Selçuk, kışın ayrı bir güzelliğe bürünen ilçedeki tarihi mekanları soğuğa aldırış etmeden fotoğraflamaya çalıştıklarını söyledi. Selçuk, “Boş zamanlarımızda arkadaşlarımızla birlikte fotoğraf çekiyoruz. Kar yağışından dolayı Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığına geldik. Karın verdiği güzel manzaralar ve kartpostallık görüntüler var. İnanılmaz kış manzaraları mevcut. Bütün amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını Ahlat’a bekliyoruz” dedi.

Ahlat’ta fotoğraf sanatıyla uğraşan Bahadır Çapan da, kar yağışı sonrası oluşan doğal güzelliklerin kartpostallık görüntüler oluşturduğunu ifade ederek, “Ahlat’ta kışın kar yağınca güzel görüntüler oluşuyor. Bizde fotoğrafçılar olarak özellikle tarihi mekanları fotoğraflamaya geliyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Editör: TE Bilişim