DİYARBAKIR- Diyarbakır'daki ilk törende İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

 

Daha sonra Büyükşehir Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, öğretmen konulu film gösterimi yapıldı, öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

 

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Naci Helvacı, kendi öz güvenini kazanmış, kendi ayakları üzerinde durabilen nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Eğitime çok büyük önem verildiğini aktaran Helvacı, şöyle dedi:

 

"Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımız ve eğitimin her kademesinde görev yapan değerli arkadaşlarımız bunun çabası ve gayreti içerisindeler. Bu çabanın ve gayretin bir de istatistik boyutu var. Bu açıdan Diyarbakır'da Valimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber yapmış olduğu çalışmalarda verilerde ciddi iyileşmeler ortaya çıktı. Okuma yazma oranlarının artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, sınav başarılarının yükseltilmesi ilk aklıma gelenlerdir."

 

İl Milli Eğitim Müdür Hasan Aslan da öğretmenlerin mesleğe olan aşkı ve tutkusunun 6-7 yaşlarında başladığını söyledi.

 

Bu tutkunun bir ömür boyunca hiçbir engel tanımadan artarak devam ettiğini belirten Aslan, şöyle konuştu: "1990'lı yıllarda hain terör örgütü tarafından şehit edileceğini bile bile yüreği sevgi dolu bir şekilde en ücra köylere kadar bizi götüren bu tutku, bu aşktır. Bu meslek sevgi, fedakarlık mesleğidir. Bu mesleği seçme sebebimiz işsizlik, yoksulluk, geçim korkusu değil. Daha 6-7 yaşlarında başlayan aşkımız ve tutkumuzdur. Gün olur acımasızca eleştiriliriz hatta hakarete ve şiddete maruz kalırız ama gözyaşlarımızı bile öğrencilerimiz görüp üzülmesin diye gizlice içimize akıtırız."

 

Öğretmenler Günü ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinlikte, göreve yeni başlayan eğitimciler "öğretmen andı"nı okudu.

 

Hayatını kaybeden eğitimci için fotoğraf sergisi açıldı

 

Yakın bir tarihte vefat eden eğitimci Metin Alkan adına 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nde açılan sergiye Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, Diyarbakır Fotoğraf Derneği (Fotono21) ile Sille Sanat Sarayı üyeleri, şube ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Hayatın her alanında eğitim temasıyla yapılan fotoğraf sergisi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı.

burada bir konuşma yapan Millet İlkokulu Müdürü Bahattin Parlaklı, Alkan'ın örnek gösterilecek bir eğitimci olduğunu, zekası, çalışkanlığı ve kişiliği ile öğrencilere rol model olduğunu söyledi. Uzun yıllar görev yaptığı Selahaddini Eyyubi İlkokulu Müdürü Ömer Atay da Metin Alkan ile beraber çalışmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Fotoğraf sergisinin, iki gün boyunca açık olacağı öğrenildi.

Alkan yaklaşık bir buçuk ay önce kalp krizi geçirmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

 

Bilnet kampüsünde Öğretmenler Günü etkinliği

 

Bilnet Diyarbakır Okulları tarafından organize edilen etkinlikte öğretmenlerin Öğretmenler Günü kutlandı.

 

Bilnet Okulları Diyarbakır kampüsünde düzenlenen etkinliğe, Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, ortaokul müdürü Serap Berk, öğretmenler ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenleri saygıyla andıklarını söyledi. Karakoç, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bizleri ve bugünün insanlarını öğretmenler yetiştirdiği gibi yarınların insanlarını da öğretmenler yetiştirecektir. Öğretmene verilen değer, ülkemizin geleceğine verilen değerdir. Bu tür etkinliklerle öğretmenlerimiz arasında dayanışma ve birlikteliği artırarak motivasyonlarını daima yüksek tutmak istiyoruz. Bizim için öğretmenler sadece yılın bir günü değil her gün ve her an hatırlanacak kadar değerlidir. Başta kendi okulumuzdaki eğitimci kadromuz olmak üzere ülkemizdeki tüm öğretmenlerin bu özel günün kutluyoruz" dedi.

 

Gecenin sonunda okul Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç tarafından öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

 

Mardin

 

Mardin Valiliği bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

 

 

Günün anlam ve önemini anlatan şiir ve makalelerin okunduğu programda, başarılı öğretmenlere plaket verildi.

 

 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Hazreti Adem'den bu yana insanlığın iyilik ve güzellik adına kazandığı ve gelecek nesillere bıraktığı her şeyin öğretmenlerin sayesinde olduğunu vurguladı.

 

Öğretmenlerin sayısız fedakarlıklarda bulunduğunu aktaran Sarı, şöyle dedi:

 

"Öğretmenlik dünyanın en fedakar, en zor ama bir o kadar da en fazla hayır duası alınan mesleğidir. Eğer bugün bir zerre miktar iyiliğe, güzelliklere sahipsek, ülkemiz dünyanın en zengin 20 ülkesinden biriyse, 15 Temmuz hain darbe girişimine göğsünü siper ettiyse siz değerli öğretmenlerimizin sayesindedir."

 

Mardin'de görev yapan ve 24 Kasım'da doğan öğretmenlere doğum günü sürprizi yapıldı. Sahneye davet edilen öğretmenler için pasta kesilerek hem doğum günü hem de Öğretmenler Günleri kutlandı.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Sarı öğretmenlere pasta ikram ederek günlerini kutladı.

 

 

Daha sonra öğretmen ve öğrencilerden oluşan grubun müzik dinletisinin ardından emekli öğretmenlere plaket verildi, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

 

Elazığ

 

Elazığ'daki tören de Öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

 

Elazığ Çubukbey Anadolu Lisesinin düzenlediği programda, şiirler okundu, öğrencilerce oluşan koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün baş öğretmen seçildiği gün olan 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsattı.

 

Öğretmenlik mesleğinin yaşayarak öğrenilebileceğini anlatan Göktürk, tüm bilgi ve birikimlerini öğrencilere seve seve verdiklerini dile getirdi.

 

Program, stajyer öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

 

Şırnak

 

 

Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

Öte yandan Yılmaz, Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret ederek, öğretmenlere tatlı ikramında bulundu.

 

Öğretmenlerin gününü kutlayan Yılmaz, "Öğretmenler Günü'nde geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizi unutmadık. Köydeki okullarda görev yapan öğretmenlere de tatlı gönderdik." diye konuştu.

 

BİNGÖL

 

Diyarbakır-Bingöl yolunda meydana gelen ve 30 kişinin yaşamını yitirdiği LPG tankerinin patlamasında öğretmen olmak için sınava giderken ağır yaralı olarak kurtulan Emrah Yetkin, yaşama tutundu sınava girip öğretmen oldu. 2 yıldır öğretmenliği büyük bir aşkla sürdüren Yetkin, o günleri de unutamıyor.

22 Temmuz 2014 yılında Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda LPG yüklü tankerin patlaması sonucu 2 otobüs alev almış, 30 kişi yaşamını yitirmiş, bir çok kişi de yaralanmıştı. O patlamada otobüslerden birinde bulunan ve öğretmen olmak için sınava giderken ağır yaralanan Emrah Yetkin (30), yaşama tutunmasının ardından çok istediği mesleğini de 2 yıl önce kazandı. Rabia Hatun İmam Hatip ve Anadolu Lisesinde Edebiyat öğretmenliği yapan Yetkin, öğrencileriyle güzel diyaloglar kurarken, o günleri ise unutamıyor.

 

"106 gün yoğun bakımda kaldı"

2012 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra öğretmenlik için hazırlandığını anımsatan Emrah Yetkin," Sınava girmek için Diyarbakır’a giderken acı bir kaza yaşadık. LPG yüklü bir tankerin patlaması sonucu onlarca vatandaşımız öldü. Bende o feci kazadan yanıklarla kurtuldum. Vücudumun yüzde 80’i yandı. Patlamadan sonra Malatya’da ağır bir tedavi süreci geçirdim ve 106 gün kadar yoğun bakımda kaldım. Kollarımı kaybetme durumum bile vardı. Nasip Allah’tan, demek ki bu dünyada yiyecek ekmeğimiz varmış. Taburcu olduktan sonra üzerinden 4 yıl geçti ama tedavilerim hala devam ediyor"dedi.

 

"Pes etmemek önemli"

Hastanedeki tedavi sürecinin ardından sınava hazırlanıp kazandığını ve 2 yıl önce mesleğine başladığını aktaran Yetkin, “Pes etmemek önemli. İnsanın her koşulda sevdiği mesleği yapması, icra etmesi mutluluk veriyor. Allah’a şükürler olsun ki, atandık görevimizi aldık. Öğrencilerimizle birlikte derslerimizi işliyoruz, beraber anlamlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emrah öğretmenin öğrencilerinden Hicret Bayşu ise “Ben tüm hayatını kaybetmiş öğretmenlerin ve görevde olan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Hocamız, yaşadığı travmadan sonra hayata, yaşama tutunması bizi son derece mutlu ediyor. Hayata daha sıkı nasıl tutunabiliriz bizlere gösteriyor, kendisini çok seviyoruz ” diyerek düşüncelerini aktardı.

Editör: TE Bilişim