Sedat IRMAK

Diyarbakır’da önceki gece geç saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar nedeni ile Ergani’de kapanan köy yolları açılırken, Lice’de eğitime bir gün daha ara verildi.

Diyarbakır'da etkili bir şekilde başlayan kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Trafikte aksamalara neden olan kar yağışı bazı vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Saatlerce etkisini sürdüren kar daha sonra yerini karla karışık yağmura bıraktı. Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’ne göre kar yağışı etkisini sürdürecek.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 46 köy yolundan 40'ı yapılan çalışmaların ardından yeniden açılırken, kapalı olan 6 köy yolunun da ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre etkili olan kar yağışının ardından Ergani ilçesine bağlı 102 köy yolundan 46'sı ulaşıma kapanmıştı. Köy yollarının ulaşıma kapanmasının ardından İlçe Kaymakamı Hüseyin Sayın'ın talimatları ile bölgede çalışma başlatıldı. Kaymakam Sayın'ın talimatı üzerine yapılan çalışmalarla yolu ulaşıma kapalı 46 köyden 40'ının ulaşıma açıldığı belirtildi. Kardan dolayı yolu ulaşıma kapalı olan 6 köyde ise çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Eğitine bir gün ara

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise , yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

Lice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, aniden bastıran yoğun kar yağışının, etkisini arttırarak devam etmesinden dolayı, öğrenci ve öğretmenlerin herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmaması için ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime bir gün daha ara verildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar yağışının ilçe genelinde gün içerisinde ara ara devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim