Sedat IRMAK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Olağanüstü Hal (OHAL) İnceleme Komisyonu’nun süresinin uzatılmasına ilişkin Diyarbakır’da basın açıklaması yapıldı

 

Amed İhraçlar Platformu, (OHAL) İnceleme Komisyonu’nun süresinin uzatılmasına ilişkin Diyarbakır merkez Yenşehir İlçesi AZC Plaza önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

 

“OHAL Komisyonu derhal lağvedilsin”

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile burada toplanan grup arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyen açıklama Kafeler Sokağı’da yapıldı.

Burada toplanan grup adına açıklama yapan Amed İhraçlar Platformu Sözcüsü Aziz Turay, 36 Kanun Hükmündü Kararname (KHK) ile toplam 135 bin 144 kamu emekçisinin hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini iddia ederek, “OHAL Komisyonu'nun derhal lağvedilmesi, demokratik sürece dönülmesi ve hukukun işletilmesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Hukuksuz bir şekilde ihraç edilerek aileleri ile birlikte açlığa mahkum edilen on binlerce OHAL mağduru derhal görevine iade edilmelidir. Bütün mücadelemiz bu yönde olacaktır” diye konuştu.

 

Yapılan açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim