Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın acil kan bağışı çağrısının ardından Diyarbakırlı vatandaşlar soğuğa aldırış etmeden Yenişehir İlçesi Ofis semti ile Kaypınar İlçesinde bulunan Kızılay kan bağış tırlarının önünde sıraya girip kan bağışında bulundu.

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın kış şartları nedeniyle kan bağışı miktarında ciddi düşüş olduğunu duyurması ve tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etmesinin ardından Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi ve Kayapınar İlçesinde Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kurulan kan bağışı tırına giden vatandaşlar, kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Kan bağışına gençler de destek vererek kan bağışında bulundular.

 

Vatandaşlar hem kan verdi, hem çağrı yaptılar

Kan bağışı tırına giderek kan bağışında bulunan gençler, her zaman kan bağışında bulunduklarını belirterek, "Kan vermek ülkemiz için, vatanımız için yararlı bir şey. Herkesin kan bağışında bulunmasını isteriz. Kan vermek sağlığımız için de çok önemlidir. Bu konuda tüm halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Kışın kan bağışının düştüğünü duyduk. Bizde bunu duyar duymaz erken gelip kan verdik. Hemşehrilerimiz kan bağışını kışın özellikle çoğaltmalarını istiyoruz" dediler.

 

Kızılay Doktorları teşekkür ettiler

Kan vermenin faydalarını anlatan Kan Bağışı merkezi Doktorları ise, "Kan verdikçe insanda yüksek olan hemoglabin düzeyi bir miktar düşer, onun oluşturmuş olduğu komplikasyonlar azalmış olur. Ayrıca kan bağışı bekleyen hastalarımıza aynı zamanda 1 ünite kanla 3 kişiye can vermiş oluruz. Halkımızdan, vatandaşlarımızdan desteklerinin devamını bekleriz. Çok memnunuz bu katılımdan dolayı. O yüzden herkese teşekkür ederiz." diye ifade ettiler.

 

Editör: TE Bilişim