Yoğun kar yağışı nedeni ile Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 17 köy yolu ulaşıma kapanırken,  Lice ve Kulp’ta eğitime bir gün ara verildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsalda bulunan 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı Hazro ilçesinde hayatı olumsuz etkilemeye başladı. İlçenin kırsal köylerinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İlçe Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş devreye girerek yolların açılması için gerekli talimatları verdi. Kaymakam Diktaş'ın talimatlarının üzerine yolları kapalı köylerde karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak kardan dolayı kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılmasının beklendiği belirtildi.

Kulp'ta eğitime kar engeli

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Kulp ilçesinde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle eğitime 1 gün ara verilirken, çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı. İlçenin kırsal mahallelerinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı, çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve ilçeye bağlı tüm köylerdeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak eğitime 1 gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya "Yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 08 Ocak 2019 Salı günü ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kulp ilçesi merkezi ve kırsalındaki mahallelerde eğitim verilen ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Diğer yandan, bazı ilçe sakinleri, kar yağışını eğlenceye çevirerek doyasıya kar topu oynadı.

Lice’de kar tatili

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Lice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmaması için eğitime bir günlük ara verildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar yağışının ilçe genelinde gün içerisinde ara ara devam edeceği öğrenildi. (İHA)

Editör: TE Bilişim