Sedat IRMAK

Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri'ndeki marullar alıcı bulamayınca ineklere yem oldu.

200 dönümlük tarlada 3 ay önce marul eken çiftçi Murat Oğurlu, verimin kalitesiz ve ürünün beklediğinin altında olduğu için ekili marulları ineklere yem yaptı.

Hevsel Bahçeleri’nde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez marul ekimi yapıldığını belirten çiftçi Murat Oğurlu, sonbahar ekiminde hüsrana uğradığını söyledi. Oğurlu, 3 ay önce büyük emek vererek ektiği marulların kaliteli çıkmadığını, dolayısıyla alıcı bulamadıklarını açıkladı. Oğurlu, "Bu sene maruldan beklentilerimizi alamadık. Fideden, gübreden, mazottan, örünümüzden zarar ettik. Ürün kaliteli çıkmayınca alıcı bulamadık. Ben de komşularımın ineklerini tarlaya sokup marulları afiyetle yemelerini sağladım. Biz bu işten zarar ettik. Bari inekler otlansın, onlara bir faydaları olsun istedik" dedi.

“İneklerim marul yiyerek bayram ediyor”

Marul ekili 200 dönümlük tarlaya 30 büyükbaş hayvan ve 3 atını otlatmaya başlayan 60 yaşındaki besici Hacı Emin Cınaklı ise "Belki şu an bu tarlada ineklerim marul yiyerek bayram ediyor, ama ben Murat kardeşimin durumuna çok üzüldüm. Onun ne emek vererek bu marulları yetiştirmeye çalıştığına gözlerimle tanık oldum, yazık oldu" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim