Sedat IRMAK

Diyarbakır’da da okuyan yaklaşık 491 öğrenci yarıyıl tatili için karnelerini aldı. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler karnelerini, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi’den aldı.

 

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, ilçeye bağlı Harmanlı Mahallesi’nde bulunan Şefik Alakuş İlk ve Ortaokulu ile Kumrucuk Mahallesi’nde bulunan Kumrucuk İlkokulu’nda düzenlenen 2018 - 2019 yarıyıl karne dağıtım törenine katıldı.

 

Karne dağıtım törenlerine Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çitçi’ye, Başkan yardımcıları ile Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ve Özel Kalem Müdürü Adnan Türk eşlik etti.

 

İlk olarak Sur İlçesi’ne bağlı Harmanlı Mahallesi’nde bulunan Şefik Alakuş İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere karne dağıtan Çiftçi, öğrencilerle bir süre sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerden sonra hatıra fotoğrafı çekerek bölgeden ayrılan Çiftçi Kumrucuk Mahallesi’nde bulunan ilkokulunda 1 ve 2 sınıf öğrencilerle buluştu.

 

Öğrenciler Çiftçi’ye çiçek verdi

 

Öğretmen Hasan Kartal tarafından karşılanan Çiftçi, burada öğrencilerle bir süre oturup sohbet ettikten sonra, öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler verirken,  öğrenciler ’de kendisine çiçek vermesi dikkat çekti.

 

Öğretmeni tebrik etti

 

Okulda incelemelerde de bulunan Çiftçi, okul öğretmeni Hasan Kartal’ın okulda göstermiş olduğu çabalardan dolayı tebrik ederek, okulun eksikliklerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması talimatı verdikten sonra program son buldu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere karnelerini verdi

 

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesi Şehit Başkomiser Yılmaz Allahverdi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde ise, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan öğrencilere karnelerini verdi.

 

Diyarbakır'ın son zamanlarda eğitimde gelişen bir kent olduğunu, birçok başarıya imza atıldığını belirten Aslan, "Kadim bir şehir olan Diyarbakır geçmişteki rol modeller gibi bundan sonra da rol modeller yetiştirmeye devam edecektir. Öğrencilerimiz ara tatile girdikleri için mutlu ve kentimizde yaklaşık 491 bin öğrenci karne aldı. Öğrencilerin tatillerini en güzel şekilde geçirmeleri temenni ediyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere karnelerini veren Aslan, öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

 

 

Üniversitelilerden kitap hediyesi

 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından, merkez Sur ilçesindeki Tevfik Fikret Ortaokulunda karnelerini alan öğrencilere kitap dağıtıldı.

 

Organizasyona Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DÜ Rektör Danışmanı Nurettin Bey, DÜ Başhekim Yardımcısı İsmail Yıldız, DÜ Genç Kızılay Topluluğu Üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Bu çocuklar bizim geleceğimizin rol modelleridir”

 

Etkinlikte konuşan Rektör Gül, çocukların geleceklerinin rol modeli olduğunu belirtti. Gül, Bütün ülkeler, bu bakımdan gençlerine ciddi yatırımlar yaparlar. Bu çocuklar da bizim geleceğimizin rol modelleri olacaktır. Dolayısıyla çocuklarımızın çok başarılı olması gerekir. Başarı sadece sınıftaki notu, diploma notu, takdir veya teşekkür almakla ölçülmez. Tabi ki bunlar başarıdır ama başarı, bu çocuklarımızın proje yapmaları, üretmeleri, araştırma ve beyin analizi yapmaları şeklinde de algılanmalıdır. Sadece not, bir başarı değildir. Meslek ve iş sahibi olmanın yolu da başarıdan geçiyor" dedi.

 

"Gençlerin kitap okumaya alıştırmamız lazım"

 

Ders çalışmanın yanında kitap okumak da başarı arttıracağını dile getiren Gül, şunları söyledi:

"Kitap okumak, zihinsel gelişimi, kelime dağarcığını ve konuşma becerisini arttırır. Bundan dolayı gençlerimizi kitap okumaya alıştırmamız lazım. Bu amaçla Dicle Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğumuz bugün bu okulda kitap dağıtım eylemini gerçekleştiriyor. Tatil ile birlikte bu kitap dağıtım eyleminin Tevfik Fikret Ortaokulunda yapılmasını çok önemli buluyoruz. Umuyorum ki bu gençler, bu çocuklar, kitap okuma alışkanlığını kazanırlar ve bundan sonra da sürekli kitap okurlar.”

Yarıyıl tatilinde en az 2 kitap okunması tavsiyesinde bulunan Gül, "Bundan sonra da muhakkak kitap okumanız lazım. Ders çalışmanın yanında kitap okumak da başarınızı arttıracaktır. Böyle bir aktivite gerçekleştirdikleri için hem bu okulu hem de öğrenci topluluğumuzu tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Üniversiteli öğrenciler, ortaokul öğrencilerine kitap dağıtması ile program son buldu.

 

Kutu

 

MEB’in sistemini hackledi kendi notlarını değiştirdi

 

Diyarbakır’da 10. sınıf öğrencisi, yaklaşık bir hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) not sistemini hackleyerek kendi notlarını ve devamsızlık durumunu değiştirdi. Durumun okul yönetimi tarafından fark edilmesinin ardından öğrenci gözaltına alındı.

 

Olay, geçtiğimiz hafta Pazartesi Kayapınar ilçesinde bulunan bir okulda yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 2 ay devamsızlığı bulunan 10. sınıf öğrencisi Sultan Şeymus M., iddiaya göre, MEB’in not sistemini hackledi. Burada notlarını 20’şer puan yükselten öğrenci, daha sonra 59 gün olan devamsızlığını da 9 güne indirdi. Öğrenciye not veren öğretmenler, sorunun kendilerinden kaynaklandığını düşünerek sistemi düzeltip eski haline getirdi. Sonraki gün tekrar sisteme giren Sultan Şeymus M., notları ve devamsızlığı tekrar kendine göre güncelleyince okul yönetiminin dikkatini çekti. Polise haber verilmesinin ardından Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, not sistemini takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından Sultan Şeymus M.’nin evinde bulunan IP adresinden sisteme girildiğini tespit eden güvenlik güçleri, öğrenciyi gözaltına aldı.

 

Karneyi getir, traş ol

 

Öte yandan Diyarbakır'da bir erkek kuaförlüğü yapan Berat Polatoğlu, karneleri ile birlikte başarı belgesi getiren öğrencilerin saçlarını ücretsiz tıraş etti.

 

Yaklaşık 9 yıldır ücretsiz tıraş projesini devam ettiren Diyarbakırlı dünya şampiyonu kuaför Berat Polatoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ara tatile girmesi sonrası öğrencileri dükkanında ağırladı. Polatoğlu, karneleri ile birlikte takdir ve teşekkür belgesi getiren öğrencileri tebrik ettikten sonra tıraş edip evlerine uğurladı. Polatoğlu, 2 gün boyunca iki şubesinde de öğrencileri ücretsiz tıraş etmeye devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim