Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - Özel BowerHospital Hastanesi’ne tedavi amacıyla başvuran 60 yaşındaki Şemsettin Tokay, başarılı bir onkoloji cerrahi (kanser cerrahisi) ameliyatı ile prostat kanseri hastalığından kurtuldu.

 

Özel BowerHospital Hastanesi’ne tedavi amacıyla başvuran ve prostat kanseri teşhisi konan Şemsettin Tokay, Diyarbakır Özel BowerHospital’da tedaviye alınırken, herhangi bir zaman kaybı yaşanmadan radikal prostatektomi ameliyatı yapıldı. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Atar ve Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Namık Kemal Hatipoğlu’nun birlikte yaptığı ameliyat başarı ile tamamlandı.

 

“Rahat bir tedavi süreci yaşadım”

 

Ameliyat sonrası yaşam kalitesinin yükseldiğini ifade eden Şemsettin Tokay, “Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum, şikayetlerim neredeyse kalmadı. Doktorumdan ve hastanenin ilgisinden çok memnun kaldım. Her şikayetimde yanımda oldular, sıcak bir ilgi gösterdiler. Tek tek hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Hastalarımız artık il dışına gitmeden tedavi olabiliyor”

 

Özel BowerHospital’da deneyimli bir ekip ve multidisipliner yaklaşımla çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Murat Atar ise şunları söyledi, “Artık hastalarımız bu tarz ameliyatlarını olmak için il dışına gitmek ve ikamet ettikleri yerin uzağında tedavi görmenin zorluklarını yaşamak durumunda değiller. Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirtilen açık ve kapalı (laparoskopik) onkolojik cerrahi işlemlerini hem ilave ücret almadan hem de herhangi bir zaman kaybı yaşamadan gerçekleştirmekteyiz. Hastanenin hasta ve yakınları açısından fiziksel konforlu imkanları, ameliyat sonrasını da rahatlıkla geçirmelerini sağlıyor. Hastamızın patoloji sonuçlarının da temiz çıkmış olmasından mutluyuz.”

 

Prostat kanserinin erkeklerde en çok görülen kanser türü olduğunu belirten Doç. Dr. Murat Atar, tarama ve erken teşhis tekniklerindeki gelişmeler sayesinde, hastalığı erken evrelerde yakalayabilmenin mümkün olduğunu söyledi. Atar, “prostat kanseri erken evrede belirti vermeyen bir kanser türüdür. Bu yüzden 50 yaş üzeri erkeklerin herhangi bir rahatsızlığı olmasa da düzenli hekim kontrolünü ihmal etmemeleri gerekir. Erken teşhis tedavinin başarısında temel etkendir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim