Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

 DİYARBAKIR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, alışverişlerde kullanılan plastik poşetlerin 25 ve 50 kuruş arasında satılması uygulaması ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da başladı. 

Yeni başlayan uygulama kapsamında bazı zincir marketlerde üzerlerine barkod konulan poşetler kasalarda okutulurken eski poşetleri bitirmeye çalışan bazı marketler ise barkod ayrı okutuluyor. Hal böyle olunca marketlere alışveriş için giden Diyarbakırlı vatandaşlar poşet almaktan kaçındı.

 

Vatandaşlardan bazıları markete bez torbalarını alıp giderken, bazıları ise 25 kuruş ücret karşılığında plastik poşet alarak alışverişini tamamladı. Markete gelen müşterilerin bazıları ise aldıklarını poşete koymak yerine kucağında taşıdı.

“Bizi reklamcı olarak kullanıyorlar”

Poşetin ücretli olmasının haksız bir uygulama olduğunu öne süren Halil Kılınç isimli vatandaş, “Poşetleri ücretle satıyorlar üzerlerine ise kendi firmalarının reklamını basıp bizlere veriyorlar. Ben bu uygulamaya karşıyım. Bizi reklamcı olarak kullanmalarını istemediğim için bende böyle bir çözüm buldum” dedi.

Marketlerde çalışan görevliler ise, alışveriş yapanları ücretli poşet uygulaması konusunda bilgilendirirken, market çalışanları, müşterilerin bazılarının yeni uygulamadan habersiz olduğunu belirterek, "Bazı müşterilerimiz elinde poşetle markete geldi. Bazıları ise aldıklarını kucağına doldurup gitti. Ama genel olarak uygulamaya herkesin olumlu baktığını gözlemledik" dediler.

Editör: TE Bilişim