Sedat IRMAK

Diyarbakır’a hizmet için aday olduğunu belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Sebgettulah Seydaoğlu, “Benim kurduğum Tütün Fabrikası’nda çalışan işçiler işten çıkarıldı,  sonra bunu cezaevine dönüştürdüler” dedi.

 

Güneydoğu Ekspres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Akkar ile TV21 Genel Yayın Yönetmeni Taner Özbay’ın hazırlayıp sunduğu, Doğan 21 Fm ve sosyal medyadan canlı yayınlanan Seçime Doğru Programı’na konuk olan Eski milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu Diyarbakır’a hizmet etmek için 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu belirterek, “Kimse Seydaoğlu kazanamaz demesin” dedi.

 

“Kurduğum fabrikayı cezaevi yaptılar”

 

Diyarbakır’a hizmet için aday olduğunu belirten Seydaoğlu,“Ben Diyarbakır’ın öz bir evladıyım. Atama ile buralara gelmedim. Ben hep halkın oyları ile göreve gelen ve halka hizmet eden bir kardeşinizim. Diyarbakır’da ‘neyi aday koyarsak kazanır’ mantığını kabul etmiyoruz. Kimse Seydaoğlu kazanamaz demesin. Diyarbakır'ı gerçek Diyarbakır, Amed evladı temsil etmiyor. Hep dışarıdan paraşütle atanan insanlar buraya gönderilmiştir. 'Taş da koysak, odun da koysak, kimi göndersek Diyarbakırlılar mecburen ona oy verecek.' diyorlar. Vallahi Diyarbakır taşa, oduna, hayvana, eşeğe oy vermez. Diyarbakır, evladına oy verir. Ben Diyarbakır’ın köylerine hizmet götüren, fabrikalar açan biriyim. Diyarbakır Ergani yolu üzerinde 750 dönüm arazi üzerine Tütün Fabrikası’nın açılışını yaptım, Bin’ e yakın Diyarbakır evladını işe aldım. Fakat sonra bunu cezaevine dönüştürdüler. Görev yaptığım dönemlerde halkımın sorunları ile hep ilgilendim. Diyarbakır’a hala hizmet etmek istiyorum. Bu yüzden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldum. Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim” şeklinde konuştu.

 

“TBMM’de hesap sordum”

 

12 Eylül döneminde işkence ve kötü muamelelere maruz kaldığını hatırlatan Seydaoğlu“12 Eylül darbesinden gözaltına alındım, kolordu komutanlığında işkence gördüm. Anavatan Partisi 20 ve 21'inci Dönem Diyarbakır Milletvekili olduğum dönemde ise, o zaman bölgede yaşanan köy yakmalar ve faili meçhul cinayetlerin hesabını sordum. TBMM’de tüm vekillerin yüzüne bakarak Diyarbakırlı kardeşiniz olarak acıların hesabını sordum. Ben bu kentin evladıyım, 31 Mart’ta tüm Diyarbakır halkında sizin aracılığınızla oy istiyorum” diye sözlerine ekledi.

 

Seydaoğlu, yaptıkları projeleri sıraladı

 

Katıldığı radyo programında yaptığı projeleri de  sıralayan Seydaoğlu şöyle konuştu; “1 - Diyarbakır'ın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını (DPT) Devlet Planlama Teşkilatına geçirerek Enerji Bakanlığı bünyesinde programa aldırıp gerekli ödeneği aldırıp ihale ettirip tamamladım. 2- Diyarbakır Ergani yolu üzerinde 250'ye yakın Organize Sanayi Fabrikalarının yer tahsisini yapıp temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdim.

 

3- Diyarbakır Şanlıurfa yolu üzerinde 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin temeli atarak kaba inşasını tamamladım. Artı ödenekle 100 dönüm arsa tahsisi yapılarak Ergani Devlet Hastanesini hizmete sundum.

 

4- Diyarbakır Ergani yolu üzerinde 750 dönüm arazi üzerine Tekel Yaprak Tütün Fabrikasının açılışını yaparak 1000'e yakın Diyarbakır evladını işe aldım. Fakat sonra bunu cezaevine dönüştürdüler.

 

5- İkinci ve Üçüncü Sanayi Sitelerine ödenek ayırtarak 500'e yakın vatandaşımıza işyeri imkanı sundum.

 

6- Diyarbakır Ergani, Dicle ve Dicle Hani yollarını programa alıp ödeneğini çıkartıp ihalesini gerçekleştirdim.

 

7- Diyarbakır'ın 500'e yakın köyünün içme suyu sorunu giderdim.

 

8- Köy yollarının ilk asfaltlama çalışmalarını 1998 yılında başlattım.

 

9- Türkiye Et ve Balık Kurumu, İplik Fabrikası, MTA ve TEMSAN gibi kuruluşların özelleştirilmesini engelledim.

 

10- Doğu ve Güneydoğu'da yakılan, yıkılan ve boşaltılan 3 bin 500'e yakın köy ve mezranın durumuyla ilgili aylarca emek vererek Göç Komisyonu Başkanı olarak kamuoyu oluşturarak belgeleriyle beraber TBMM'ne AB'ne ve AHİM'e taşıdım.

 

11- Türkiye'de onlarca cezaevini inceleyerek İnsan Haklarına aykırı durumları tespit edip rapor ettim.

 

12- TBMM'de ilk Türkçe-Kürtçe Şiir kitabım olan Dicle ve Fırat'ı yazıp yüzbinlerce basıp ücretsiz dağıttım.

 

13- Yüzlerce köye Trafo, Sağlık Ocağı, Okul ve Taziye Evlerinin oluşmasında katkıda bulundum.

 

14- Binlerce Diyarbakır evladını sünnet ettirip bir o kadarda gencimizin evlenmelerine katkıda bulundum.

 

15- Türkiye'de tek başıma ve Heyet Başkanı olarak Kuzey Irak yani Kürdistan Meclisine ziyarette bulundum.

 

16- Savaşın olduğu Halepçe, Filistin, Bosna Hersek ve Çeçenistan'da İnsan Hakları İhlalleri incelemesinde bulunup izlenimlerimi rapor halinde Dünya Kamuoyuna duyurdum.

 

17- Bütün hayatım boyunca insan değerini, maneviyatını kültür ve yaşam haklarını kutsal görerek yüzlerce kan davalı ailelerin barışmalarına vesile oldum.

 

18 Siyasi hayatıma başlarken ekonomik olarak daha iyi durumdayken hali hazırda bir ev ve arabamdan başka üzerime kayıtlı herhangi bir gayrimenkul mal varlığım yoktur.

 

19- Partimin iktidarında Dağ Kapıdaki Tekel İçki depolama bina ve arazisini sembolik bir rakam olan 1 TL karşılığında sokakta kalmış çocuklara rehabilitasyon merkezi olarak Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İl Valiliğine teslim ettim.

20- İstasyon Meydanında onlarca dönüm arazi üzerine kurulu olan Sümer Halı Fabrikasını bedelsiz olarak Yenişehir Belediyesine hibe ettim.

 

21- 12 yıldır siyaset ve yönetimden uzak kalmama rağmen halkıma hizmet etmeyi şiar edindim. Hemşerilerimin hizmetinde bulundum onlarca kez Ulusal ve Yerel Televizyon ve Basın Organlarında halkımın demokratik, Sosyal ve Ekonomik alanlarında hak ve özgürlüklerini savundum. Makam ve mevki uğruna asla taviz vermem.

 

22- Diyarbakır il ilçe ve köylerinin yol, köprü, okul ve sağlık ocağı ihtiyaçlarını giderdim.

 

23- Millet Vekilliğim döneminde Bediüzzaman Said-i Nursî ve Şeyh Said Efendinin vecize sözlerini ve iade-i itibarlarını TBMM'de gündeme getirdim. Yaptıklarım yapacağımın teminatıdır ”şeklinde konuştu

 

Seydaoğlu, yüzde 39,5 oranında oy almıştı

 

Hatırlanacağı üzere, 2014'teki yerel seçimlerde AK Parti'den Yenişehir Belediye Başkanlığı için aday olan Seydaoğlu, yüzde 39,5 oranında oy almıştı.

Editör: TE Bilişim