Sedat IRMAK

Diyarbakır Özel BOWER hastanesinin geliştirdiği teknoloji ile hemoroid hastalığının tedavisinde bant ligasyonu ile hastaların aynı gün hayatlarına devam etmeleri sağlanıyor.

 

Hemoroid (Basur) hastalığında lastikle boğma yöntemi olarak da bilinen ‘hemoroid bant ligasyonu’, cerrahi müdahaleye gerek duymadan, hastalığı ağrısız bir şekilde tedavi etmek için kullanılan etkin bir yöntem olduğu öğrenildi.

 

Anal bölgeye yerleştirilen ışıklı bir alet ile (anaskop) hemoroid pakesine lastik bir bant yerleştirilerek hemoroidin boğulması işlemidir. Özellikle 2. ve 3. evre iç hemoroidlerin tedavisinde oldukça etkili bir yöntem olup, sedasyon anestezi altında yaklaşık 5-10 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmakta ve hastalar işlem sonrası hemen taburcu edilmektedir. İşlem esnasında ve sonrasında ağrı görülmemekte ve hastalar sosyal hayatlarına devam etmekte olduğu belirtildi.

 

Uzun süreden beri devam eden kanama ve ağrı şikâyetiyle Diyarbakır Özel Bower Hastanesi’ne Mersin’den gelen hasta, birçok hastaneye gittiğini ancak rahatsızlığına bir çözüm bulamadığını belirtti.

 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan hasta hastaneye iç hemoroid teşhisi kondu. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Kapan’ın uyguladığı hemoroid bant ligasyonu ile işlem sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı yaşamadan, 5-10 dakika süren bir müdahale ile sağlığına kavuşurken, aynı gün, işine ve yaşantısına dönmek üzere Mersin’e geri döndü.

 

Yapılan ameliyata ilişkin bilgi veren Diyarbakır Özel BOWER Hastanesinde görevli Doç. Dr. Murat Kapan, daha önce bu işlemi yaptırmak için Diyarbakır dışına giden birçok hastanın olduğunu, ancak bu yöntemin hastanemizde uygulanmaya başlamasıyla artık buna gerek kalmadığını ifade etti.

 

Kapan, Uygun hastalara doğru teknikle uygulandığında; hastaların aynı gün iş ve sosyal hayatlarına devam edebileceğini belirterek, hastamızı sağlıkla ve mutlu bir şekilde uğurlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim