Sedat IRMAK

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 105'inci gününde.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Leyla Güven’i Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti. Temelli’ye, milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz ile birlikte HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamcı ve belediye eşbaşkan adayları eşlik etti.

 

 

Leyla Güven’in sağlık durumunun kritik aşamaya ulaştığını ifade eden Temelli, “Bu konuda herkes kendine düşeni yapmalıdır. Şebnem hocam (Şebnem Korur Fincancı) yanında. Sağlık durumunu incelemektedir. Tıbbi açıdan açıklama yapacaklardır. Aldığım bilgi sağlık durumunun ciddi duruma ulaştığıdır. Bir an önce atılması gereken adımlar atılmalıdır” uyarısında bulundu.

 

AK Parti iktidarına çağrıda bulunan Temelli, “Yasalara uyun, hukukun gereği ne ise onu yapın. Başka nereye gidecek gibi kimse fal açmasın. Türkiye’nin maceralara değil, toplumsal barışa, demokrasiye ihtiyacı var. En azından iktidar yapması gerekeni yapmalıdır. Diğer konularda yapması gerekenleri 31 Mart’ta kendisi görecektir. Türkiye’nin geleceği demokrasiden, barıştan geçer” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim