Sedat IRMAK

 81 il 16 ülke bin 700 üye sayısı bulunan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) bölge turizm ve otellerin sorunlarını Diyarbakır’da masaya yatırdı.

 

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde bulunan Demir Otel’de yapılan toplantıya, TUROYD Başkanı Ali  Can Aksu, TUROYD Güneydoğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Varçın, İl Kültür Turizm yetkilileri ile otel ve turizm temsilcileri katıldı.

 

“7 yeni otel açılacak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TUROYD Güneydoğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Varçın, toplantının asıl amacının bir arada bulunmak olduğunu belirterek, “Diyarbakır ve bölgede son bir yıl içerisinde, turizm alanında çok bir atılım gerçekleşti. Diyarbakır ilimizde yaklaşık 28 kayıtlı otel bulunmaktadır. Şuanda yapımı süren lüks otellerden 7’sinin açılışı için çalışmalar devam etmektedir. Yapılan yatırımlar bölgemizin nasıl geliştiğinin bir gölgesidir” dedi.

 

“Herkes elini taşın altına bırakması lazım”

TUROYD Başkanı Ali  Can Aksu ise, Turizm gelişmesine en çok katkıyı STK’ların vermesi gerektiğini belirterek, “Bir tek fuarla turizm canlanmaz, turist gelmez. O ilin tanıtılması için yılda en az 4 festival ve fuar yapılması gerekir. Fuarın yanında kentin tarihi ve kültürel potansiyelini iyi anlatmamız lazım ki kentte turist çekebilelim. Bu yüzden herkesin elini taşın altına bırakması lazım. Bunun için Türk otelciliğini uluslararası standartlara taşımak gerekir. Turizm destinasyonlarında bölgelerarası hızlı iletişim ve reel bilgi akışını sağlamak en önemli konumuzun başında gelmektedir. Önemsediğimiz bir diğer konu ise, turizmin çeşitliliği ve doğru yatırım planları. Bu noktada otel çalışanları, işveren ve yatırımcılar arasında doğru bilgi akışı konusunda bir köprü kurmayı hedefliyoruz ve bunu başaracağız” diye konuştu.

 

Yapılan açıklamaların ardından toplantı, otel ve turizm sektörlerinin sorunlarının konuşulması ve fikir alışverişinde bulunmasından sonra sona erdi.

Editör: TE Bilişim