Sedat IRMAK

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, Diyarbakır’da ücretsiz olarak dağıtılan 1 milyon Diyarkarttan 800 bin tanesini dağıttıkları söyledi.

 

Güneydoğu Ekspres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Akkar ile TV21 Genel Yayın Yönetmeni Taner Özbay’ın hazırlayıp sunduğu, Doğan 21 Fm ve sosyal medyadan canlı yayınlanan Soru-Cevap programına konuk olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, kentte ulaşım sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

“Halkımızın hizmetindeyiz”

 

Diyarbakır’da ulaşımda 2 yıl içerisinde büyük projelere imza attıklarını belirten Ural, “Ulaşımla alakalı yeni planlamalar yaptık. Şehrimizde taşıma planı ve yeni güzergahlar oluşturduk. Şehir içerisinde özellikle trafik ışıkları, trafik düzeni ve kavşak düzenlemeleriyle ve şehir içerisindeki hava alanı yolumuz, protokol yollarımız karayolları standardıyla yaptık. Ve bu bizim ulaşımda başarılı olmamızı getirdi. Özverinin her zaman karşılığını alıyorsunuz. Özverili çalışmamız devam ediyor, devam edecektir; halkımızın hizmetindeyiz, hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

“Yüzde 67'lik yolcu taşımada artış oranı sağladık”

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'nın 'İsteyince oluyor' sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Rıfat Ural, “İlk geldiğimizde araç filomuz yetersiz ve ekonomik ömrünü doldurmuştu. 1 buçuk yıl içerisinde 82 otobüs olarak araç filomuzu zenginleştirdik. Toplu taşımamızın gitmediği kırsal ve merkez mahallelerimiz vardı. Hepsine bu hizmeti götürdük. . Göreve başladığımız gün, toplam yolcu sayısı 30 milyondu, şu an ise 51 milyondur. Yüzde 67'lik yolcu taşımada artış oranı sağladık. Otobüs filosunda ise yüzde 49'luk artış sağlamış bulunmaktayız. Bugüne kadar 129 noktada diyarkart dolum istasyonu oluşturduk. Kart kullanımını yaygınlaştırmak için 1milyon Diyarkart'ı ücretsiz dağıttık. 1 milyon kartta vatandaşımızın cebinde 5 milyon kaldı ve vatandaşımıza katkıda bulunduk. Şuana kadar 800 bin Diyarkartı vatandaşlarımıza dağıttık. Daha önceleri birkaç ilçeye toplu taşıma hizmeti vardı, şimdi ise tüm ilçelerimize toplu taşıma hizmeti var. Bu yıl içerisinde akıllı durak sistemine geçeceğiz. Perşembe günleri tüm mezarlıklara ücretsiz servis sağlıyoruz. Şu an 90 aracımızda Wi-Fi hizmeti ile vatandaşımıza yolculuğu esnasında ücretsiz internet hizmeti veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim