Nermin ZENGİN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadın istihdamına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınların iş hayatına atılmasını kolaylaştırmak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitim programından 26 kadın faydalandı. Dört gün süren eğitimlerin ardından kadınlara sertifika verildi. Kadınlar aldıkları sertifikayla KOSGEB’den hibe ve faizsiz kredi alabilecek. 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi  Lütfiye Atilla, kadınları ziyaret etti. Eğitimlerin kadın istihdamı için çok önemli olduğunu belirten Atilla, kursiyerlere çalışma hayatlarında başarılar diledi.

 

Eğitime katılan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kadın istihdamına yönelik önemli çalışmalara imza attığını belirterek düzenlenen eğitim programından dolayı teşekkür ettiler.

 

Atilla’dan ÇATOM’a ziyaret

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla ardından, Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi’nde Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bünyesinde hizmet veren Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni (ÇATOM) ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Atilla’ya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Handan Eker ile Aile Destek Merkezleri Genel Koordinatörü Nezihe Kent eşlik etti.

 

ÇATOM eğitmen ve kursiyerleri tarafından karşılanan Atilla, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Lütfiye Atilla, kursiyerlerin ürettiği ürünleri inceledi, bir süre sohbet ederek kursiyerlerin sorun ve taleplerini dinledi. Atilla, eğitmenlerle de görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı, başarılar diledi. Atilla, kursiyer ve eğitmenlere çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren eğitmen ve kursiyerler, Atilla’ya teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim