Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

DİYARBAKIR - Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin 70 milyon olduğu biletler satışa çıkmasıyla, Diyarbakır’da Yılbaşı özel çekilişi için vatandaşların biletlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde Seyyar olarak 30 yıldan bu yana Milli Piyango bileti sattığını belirten Mehmet Şirin Taşkıran, vatandaşların bilet aldıkları vakit biletin kaşeli olup olmadığına dikkat etmesi ve herkesten bilet almaması gerektiğini söyledi.

İnsanların en çok bilet alırken borçlarını kapatmak istediklerini vurguladıklarını ifade eden Taşkıran: "Bir nevi bizler umut dağıtıyoruz. Bize geldiklerinde en çok borçlarının olduğundan ve sadece borçlarını kapatmak istediklerini söylüyorlar. Kimse zengin olma heveslisi değil. Bir vatandaşın bir bilet satıcısından bilet alırken dikkat etmesi gereken bayinin ruhsatıdır. Özellikle de biletin kaşeli olmasıdır. Kaşede kendi isminin ruhsat numarasının olduğuna dikkat etsinler. Bildikleri yerden alsınlar. Güvenli olması açısından ruhsat ve kaşenin aynı bilgiler olması lazımdır" dedi.

“Çeyrek biletler daha çok satılıyor”

Ofis Gevran Caddesinde bulunun Milli Piyango Bayisi Gökhan Yağız ise, biletlerin satışa sunulmasıyla birlikte vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Vatandaşlar en çok çeyrek biletleri talep ediyor. Bununla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir biletlerine de ilginin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bu yılki 70 milyonluk büyük ikramiyeyi kazanmak için hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen herkes en az bir bilet alıyor. Seri bilet alanlarda çok fazla. Şimdiden piyango bileti alan tüm vatandaşlarımıza bol şanslar diliyorum" diye konuştu.

Sahte bilet uyarısı

Sahte biletlere ilişkin vatandaşları uyaran Yağız, “Arka tarafında bayii kaşesi olmayan biletlerin alınmamasını, alındığı taktirde hayallerin suya düşmemesi için mutlaka herkesin bu uyarıyı dikkate almasını istiyoruz” diye ifade etti.

Büyük ikramiyenin çıkması umuduyla yılbaşı piyango bileti satın alan vatandaşlar ise, "İstiyoruz ki kendimize ve çoluk çocuğumuza bir iş kuralım. Memlekette iş yok, bizde bundan dolayı talih oyunlarına yöneliyoruz" dediler.

Büyük ikramiye 70 milyon

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak belirlendi. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 390 milyon 910 bin lira olacak.  31 Aralık 2018'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 70 milyon lira, en küçüğü ise 70 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.

2019 yılbaşında çeyrek biletler 17,50 TL’den yarım biletler 35 TL’den tam biletler ise 70 TL’den satışa sunuldu. Çekiliş sonucunda büyük ikramiyeyi tutturan talihli kişiler çeyrek bilet sahibi olmaları halinde 17,5 milyon TL yarım bilet sahibi olmaları halinde 35 milyon TL tam bilet sahibi olmaları halinde ise 70 milyon TL’lik ikramiyeyi kazanacaklar.

Editör: TE Bilişim