Sedat IRMAK - ÖZEL HABER

Okulların tatil olmasıyla birlikte yarı yıl tatili için Diyarbakır’a 68 Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan, bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi’nde, akın eden vatandaşlar çocuklarına tatil keyfi yaşattılar.

 

15 Günlük yarı yıl tatilinin geçtiğimiz Cuma günü başlamasıyla birlikte vatandaşlar Diyarbakır ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçe sınırları arasından bulunan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezi’de tatil yapmanın keyfini çıkardı. Ancak yarıyıl tatili en çok küçük çocuklara yaradı. Aileleriyle birlikte Karacadağ Kayak merkezine gelen  ve kayak öğrenmek isteyen minikler pistlere akın etti.

 

Çocuklar kayarak tatilin keyfini çıkardı

Soğuklara aldırmadan kayak keyfi yapan çocuklar, Kış mevsiminin en eğlenceli yanı kayabilmektir. Yarı yıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu yıl kar oldukça fazla yağınca bizde kışın tadını çıkarıyoruz. Kardan adam yapıp kar topu oynamak ve kaymak oldukça zevkli. Tatilin büyük bir zamanını ailelerimizle buraya gelip kayarak geçiriyoruz. Okullar açılıncaya kadar karın, kışın ve kayağın tadını çıkaracağız şeklinde konuştular.

 

Nisan ayına kadar açık olacak

Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı merkez, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve çevre ilçelerden gelenlerle dolup taşırken, günübirlik kayak yapılabilen Karacadağ Kayak Merkezi'nde, Nisan ayına  kadar kayak yapılabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim