Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’da yeni yıla yaklaşık 4 gün kala Yılbaşı sofralarının değişmez yemeği hindilerde görücüye çıkarken, hindilerin fiyatı 80 TL ile 120 TL arasında alıcı buluyor.

 

Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da yılbaşında sofraların vazgeçilmezi olan ve her yılbaşında adeta simge haline gelen hindilerin satışı başladı.

 

Merkez Yenişehir İlçesi Eski hal semtinde soğuk havaya rağmen satışa sunulan hindilerin fiyatı 80 TL ile 120 TL arasında alıcı bulurken, hindi pazarında müşterilere kolaylık sağlaması amacıyla satılan hindiler kesilerek temizleniyor. Yapılan bu işlem vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar kendi bütçelerine göre hindilerini alıp evlerinin yolunu tutuyor.

 

Yıllardır hindi satışı yapan Şenol Erpek, bu yıl hindi satışlarından umutlu olmadığını belirterek, "Yaklaşık 4 ile 7 kilogram ağırlığında bulunan hindilerin fiyatının 80 ile 120 lira arasında değişiyor. Önceki yıllara göre bu yıl satışlarda düşüş var. Hindinin fiyatını soran vatandaşlar, pahalı diye almadan gidiyorlar. Çünkü fiyatlar yüksek, bizde ucuz satmak isteriz. Ama bizde hindileri pahalı aldık. Önceki yıllarda hindi alanların sayısı bu yılkine göre iyiydi” dedi.

 

“Marketlerde satılanları tavsiye etmiyoruz”

 

Hindilerinin sağlıklı olduğunu ve yılbaşı için yeterli stoklarının bulunduğunu dile getiren Erpek, “Vatandaşlarımız hindi alırken tüylerinin düz, kanatlarının altının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler. İsteyen müşterilere, evlerine kadar servis yapıyoruz. İmkanlarımızın nispetinde her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl satışlarımız yarı yarıya düşse de biz burada vatandaşların sağlıklı hindileri alıp evlerine götürmesini tavsiye ediyoruz. Marketlerde satılan hindilerin sağlık açısında vatandaşlarımıza tavsiye etmiyoruz” şeklinde konuştu

 

“Lösemi hastalığına iyi geliyor”

 

Organik hindi etinin lösemi hastalığına iyi geldiğini belirten Eyrice, "hindi eti lösemi hastalığına karşı büyük bir ilaçtır. Yılda 5 defa organik hindi eti yiyen insanlar kolay kolay Lösemi hastası olmaz. Aynı zamanda kırmızı etin yerini dolduracak güçte vitaminlere sahiptir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim