Sedat IRMAK

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçe Belediyesi yardıma muhtaç vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Serdar Kartal’ın talimatıyla Belediyenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi bünyesinde hizmet veren “Yenişehir Her Yerde” ekipleri 65 yaş üstü bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor.

 “Yenişehir Her Yerde” Ekipleri, ziyaret ettikleri yaşlıların temel bakım, ağız ve diş sağlığı taraması, diş tedavisi, tansiyon ve şeker ölçümü ile ilaç takiplerinin yapılması yanı sıra evlerinin temizliği, boya badanalarının yapılması gibi ihtiyaçlarını karşılarken, yapılan hizmetlerle yaşlıların kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmemeleri sağlanıyor.

Yetim ve öksüz çocuklar sevindiriliyor

Ekipleri, yaşlıların sağlık sorunları sebebiyle hastanelere ulaşımları konusunda da yardımcı olurken, belediyenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi tarafından öksüz ve yetim çocuklar tespit edilerek ihtiyaç duydukları giyim malzemeleri kendilerine temin edilerek bizzat teslim ediliyor.

 

Kaymakam Kartal’a teşekkür

Yapılan yardımlardan ötürü vatandaşlar, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Serdar Kartal ve ekiplere teşekkür ederek, bu tür yardımların kendilerini çok sevindirdiğini, kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmediklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim