Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

 Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Gıda Toptancılar Çarşısı’nın içerisinde, bir firma tarihi geçmiş gıda ve temizlik ürünlerini imha etmek yerine çöpe atınca, kadınlar sırtlarında çocuklarıyla tarihi geçmiş gıdaları toplayıp evine götürdüler.

 

Edinilen bilgilere göre Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Gıda Toptancılar Çarşısı’nın içerisinde, bir firma tarihi geçmiş gıda ve temizlik ürünlerini imha etmek yerine çöpe attı.

 

Olayın asıl vahim durumu ise kadınlar sırtlarında çocuklarıyla çöpten tarihi geçmiş ürünleri toplaması oldu. Çöpten ürünleri toplayan kadınlar gazetemize konuştu.

 

“Ölsek de yine de bu ürünleri eve götürüp yiyeceğiz”

Kadınlar, “Bu ürünlerin tarihinin geçtiğini biliyoruz. Ama ülkemizdeki hayat pahalılığından dolayı bu ürünleri alamıyoruz. O yüzden ölsek de yine de bu ürünleri eve götürüp yiyeceğiz” dediler.

 

“Kansere neden oluyor”

Uzmanlar ise, söz konusu tarihi geçmiş gıda ürünlerinin tüketilmesi kansere neden olduğunu belirtirken, yetkililerin bu durum karşısında önlem alması gerektiğini ifade etti.Bağlar İlçe Belediyesi zabıta ekipleri ve temizlik işleri yetkilileri gereğinin yapılacağını ilgili firma hakkında işlem başlatacaklarını belirtiler.

Editör: TE Bilişim