Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’da gelişi güzel bir şekilde yolun ortasına pak eden otomobil, otobüsle hastaneye gitmeye çalışan vatandaşları mağdur etti.

 

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi 75 metrelik yol üzerinde bulunan ve otobüslerin geçişi için yapılan yan yolların üzerinde park eden araçlardan dolayı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gitmeye çalışan hasta ve hasta yakınlarını mağdur etti.

 

Önceki gece yolun ortasına gelişi güzel park eden bir otomobil mağduriyet yarattı. Dün sabah otobüs geçememesi üzerine, otobüste bulunan yolcular bölgede bulunan kafelere giderek araç sürücüsünü aramaya başladı. Araç sürücüne ulaşılmaması üzerine otobüs geri geri çıkarak yoluna devam etti. Yaklaşık 30 dakika boyunca araç sürücüsüne ulaşamayan yolcular ise duruma tepki gösterdiler.

 

Sürücüye eğitim verilsin

 

Yolun ortasına gelişi güzel park eden araç sürücüne tepki gösteren Halil Yiğit isimli vatandaş, durumu 155 polis imdat hattına bildirdiklerini belirterek, “Bu durum eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Otobüste hastaneye ulaşmaya çalışan hasta ve hasta yakınları ve evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar bulunuyor. Bizleri böyle mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Yaşanılan bu durum eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bu araçla ilgili yetkililerin cezai işlem yapmasını ve sürücüyü bularak nasıl park edilir konusunda eğitim verilmesini rica ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim