Diyarbakır, Elazığ, ve Şanlıurfa’da trafik kazaları meydana geldi. Trafik kazalarında 7 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da yol kenarına park eden araçtaki kişiler inmek için kapıyı açtıkları sırada arkadan gelen sürücü kapıya çarpmamak için direksiyonu kırınca zincirleme kaza meydana geldi. Olayda 3’ü ağır 5 kişi yaralandı.

Olay, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan 500 Evler semtinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yol kenarına park eden 72 AY 876 plakalı aracın arka kapısı açıldı. Bu sırada arkadan gelen 21 AG 132 plakalı aracın sürücüsü, açılan kapıya çarpmamak için direksiyonu kırınca kontrolünü kaybetti. 21 AG 132 plakalı otomobil, önünde bulunan 72 AY 876 ve 63 AAG 969 plakalı araçlara çarptıktan sonra yolun karşısına fırlayıp bariyerlere çarparak durabildi. Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 5 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayı gören vatandaşların olay yerinde 2 kişinin öldüğü ihbarını yapması üzerine sağlık görevlileri ile güvenlik güçleri yaklaşık 1 kilometrelik alanda ceset aradı. Yapılan incelemede araçlarda 5 kişinin olduğu ve yaralıların da hastanelere kaldırıldığı anlaşıldı. Kazada yaralananlardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa istikameti bir süre trafiğe kapandı. Yapılan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yanan otomobil kullanılamaz hale geldi

Elazığ’da elektrik aksamından alev aldığı tahmin edilen otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olay, merkeze bağlı Çarşı Mahallesi Boğaz Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki 23 ER 232 plakalı otomobil, bir anda yanmaya başladı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler yangını söndürdü. Elektronik aksamından kaynaklı iç kısmı yandığı tahmin edilen araç kullanılamaz hale geldi.

Polis olayla ilgili inceleme yaptı.

Kamyonet refüje çarparak devrildi: 2 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kontrolden çıkan kamyonet refüje çarparak devrildi. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Siverek-Şanlıurfa karayolunun 4’üncü kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Mustafa G.'nin kullandığı 34 AYE 23 plakalı kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarparak devrildi. Meydana gelen kazada kamyonet sürücüsü Mustafa G. ile kamyonette bulunan Hacı Ö. yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, kamyonetteki malzemelerin savrulmasından dolayı karayolu bir süre trafiğe kapandı. Malzemelerin yoldan temizlenmesiyle yol trafiğe açıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. (İHA)

Editör: TE Bilişim