FENERBAHÇE’DE yaprak dökümü Emre Belözoğlu ile başlamıştı. Her ne kadar bu kararın bana göre yanlış olduğunu dile getirmiş olsam da yönetim yeni sezon öncesi takımı VitorPereira’ya emanet etti. Çoğu zaman gelen hoca için yapılan imza töreni, güzel tezahüratlar eşleğinde gelen birçok hoca ve transfer ülkeyi sessiz sedasız terk etti. Ancak Fenerbahçe özelinde bu tanım son zamanlarda yerini güzel vedalara bırakmış durumda. Ali Koç ve yönetiminin yaptığı en iyi işlerden biri ve belki de en önemlisi de budur. Fenerbahçe, kendi ürettiği değerlere sahip çıkıyor ve bu son derece güzel bir davranış.

Gelen sporcu, hoca, antrenör kim olursa olsun Fenerbahçe’ye hizmet etmiş herkesle güzel ayrılıyor Fenerbahçe yönetimi. Açıkçası bu davranışın diğer kulüpleri de harekete geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Vedalarda da basın toplantısının yapıldığını görmek, sporcuları, teknik adamları onurlandırmak büyük bir jest. Son olarak takıma 20 yıl hem sporcu hem antrenör olarak hizmet etmiş Fenerbahçe’nin kaptanlığını yapan Volkan Demirel’e yapılan basın toplantısı, Volkan Demirel’in takımdan ayrılışının bu yolla açıklanması artık vedaları da elimize yüzümüze bulaştırmadan, güzel bir şekilde yaptığımızın göstergesi oldu.

Ali Koç ve yöneticiler bu yeni dönemde farklılıkları dikkat çekiyor. Göreve geldiği günden bu güne herhangi bir sporcu veya teknik adamla kötü ayrılmadılar. Bu işin bir parçası da vedalar ve vedaları kırmadan, dökmeden yapmak gerekir. Fenerbahçe camiasının bu davranışının diğer camialara da pozitif anlamda etki etmesi dileğiyle.