Evet sevgili dostlar, aslında dönüp dönüp aynı şeyi söylüyormuş hissi üzerime çökmüşken çokta Covid veya bizim dilimizle Korona yazmaya istekli değildim.

 Fakat kaç gündür Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca bölge illerini geziyor. Her gün Korona şehitlerimiz ile ilgili rakamlar veriyor. İnsan ister istemez dikkatini veriyor. En son Van’da açıklama yaptı. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74. 65 yaş üstü nüfusa oranla ölüm oranı yüzde 17’lerde. Bunlar aklımda kalan istatistiki veriler. Diyarbakır’da da virüse yakalanan sağlıkçı sayısı 600 diğer illerimizde de durum bundan farksız. Anlayacağınız ölen biziz, yatak bulamayan biziz, insiyatifi almazsak daha çok yakınımızı, dostumuzu, arkadaşımızı kurban vereceğiz bu illete. 

Eğitim yaşındaki çocuklarımızın geleceğine yön vermekte elimizde. Öyleyse ne yapmalıyız? Sözüm çalışmak zorunda işe gitmek zorunda olana değil. Sözüm çalışma mecburiyeti olmayana, gençlere, ev hanımlarına 65 yaş üstüne. Hepimize, hepinize sesleniyorum mecbur değilsek bu on dört gün durduralım her şeyi. Kendi kendimize insiyatif alalım, biz bunu başarırız. Düğüne gitmeyelim, markete, pazara zaruri olmayan hiç bir yere gitmeyelim. Toplu taşıma kullanmayalım. Hepinize hepimize çağrım kurban etmeyelim kimseyi; virüse ‘dur’ demek senin, benim, bizim elimizde. Haydi deneyelim 14 gün Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Van, Elazığ, Bingöl ve bütün Türkiye.

AK Partilisi, CHP’lisi, HDP’lisi, İyi Partilisi MHP’lisi, vs vs’lisi bu partilere mensup vekiller veya bu partilerin her kademesindeki yöneticileri, temsilcileri bu bölgenin insanı, bu ülkenin insanı ve ölen de bu bölgenin, bu ülkenin halkı. Cumhurbaşkanı, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı her gün çağrı yapıyor. Halkın iyiliği için konuşmak, adımlar atmak, farklılıkları bir kenara koymak (bu rehavetten uzaklaşın) diye çağrı yapmak sizin için çok mu zor. Siz de vazgeçmeyin herkes kendi payına düşeni daha fazla yapmalı.

Bölgedeki yerel gazeteler, tvler, radyolar, internet siteleri her gün 10’larca ölümü paylaşıyoruz gelin şimdide ölümlerin önüne geçmek için el ele vererek bu çağrıyı yapalım. Kimsenin zoruyla değil kendimiz sevdiklerimiz için gönüllü karantina uygulaması yapalım.