Bizim coğrafyada yaşamın zor olduğu kadar, zorluklarla hayatta kalanlarımızda var. Öyle bir zorluğu yaşayanlar yüreklerinde sakladıkları sırlarını ölene dek yaşam ilmiğini boynunda taşıyacaktır. Tıpkı bir kanser hastasının her gün ölüme daha da yaklaştığı gibi bende ölümü her geçen gün kendime daha çok yakın his ediyorum. Bir babanın çocuklarına yazdığı mektubu siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedi.

Birçok hatalar yaptım şimdiye kadar, inkâr etmiyorum, etmem de...

Ders aldıklarım oldu, almaya vakit bulamadıklarım da...

Duyduklarım doğruysa zaferlerim, farklılıklarım, örnek alındığım durumlar da olmuş...

Ahımı alanlar faturasını ödüyorlarmış...

İyi ki, yapmışım dediğim şeylerde var keşkelerim de...

Şimdi yeni bir hayatım var, yeni insanlarla, yeni yerlerde, yeni zamanlarda...

Eskilerde var hafızamda ama çoğu eski yerlerde, eski zamanlarda...

Geri döndürmek istediğim zamanlarımda var, engellemek istediğim başlangıçlarımda...

Hayatımdan seneler çalan insanlar iyi ki çalmışlar, iyi ki olmuşlar hayatımda, büyütmüşler beni...

Hafızamdan silmek istediğim görüntüler, silemediğim sözler var...

Duymamış olmayı istediğim ama duyduğum, kimilerinin gözüne sokmak istediğim

Bazen saklı kalmasını doğru bulduğum; hepsinin bir yeri ve zamanı olduğunu bildiğim, içimde tuttuğum birçok şey var..!

Her şeyden öte bunları yapabilecek koca bir yürek var..!

O kadar çok hayat doluyum ki, bu hayatı sizinle buldum, bir anda yok etmemin mümkünatı yok, o kadar çoksunuz ki içimde sizi bir anda silmek atmak yok etmenin imkânı yok, sadece zaman geçiyor sizsiz ve gerisi her şey anlamsız sizinle anlamlanan bir hayatım olmuştu. Bir anda bunları yok olmasına sebep aramıyorum belki olması gereken de buydu. Aşk bedelsiz değildir. Her aşkın bir bedeli vardır. Bende size olan aşkımın bedelini ödüyorum, hiç bir zaman içimdeki acının bu kadar derin olabileceğini düşünmemiştim. Sizinle bir gün böyle bir acıyı yaşayacağım ihtimalini bile düşünmemiştim.  Şairin dediği gibi ‘ben senin beni sevebilme ihtimalini sevmiştim.’  Ben de sizin beni bu kadar kolay kaybedeceğinizi düşünmemiştim. Oysa askta, kavgalar,  baba-evlat ilişkilerinde tartışma ihtimalleri de vardır. Bunlar aile direğinin daha sağlam ve olgunlaşmasını sağlar. Belki kaçış veya kovalamaca yaşamış olsaydık bu kadar kolay ve çabuk pes etmezdiniz.  Bir birimize vermiş olduğumuz zararların bedelini yüreğimde yaşıyorum. Ben hayatımı kimse için yaşamıyorum. Ve hayatıma asla kimsenin yön vermesini de istemem. Olsun sizin canınız sağ olsun, mutlu, huzurlu olun, bensiz yâda benli, hayat hep size gülsün. Sizsiz ya ölüp giderim bu hayattan, ya da hayatta kalıp, kendi acılarımla yaşayarak hayta tutunmaya çalışırım.

Size hep burada olacağımı söylemek istiyorum evlat, söz veriyorum, duygularım buna müsaade ettiği sürece. Sizleri unutmayı aklımdan bile geçiremem. Siz benim birer parçamsınız. Hikâyemin,  hayatımın ve canımın birer parçası olarak hep var olacaksınız.

İçimde sizden bir parça var ve sanırım sizde de benden bir parça olmalı. Bu parçaları bir birinden ayırmak mümkün olmayacağını da anlamış oldum. Belki sizinde beni anlamınız için sizinde evlat sahibi olmanız gerekiyor. Yıllar öncesinde sizin yaşadığınız acıların aynısını ben bütün benliğimde yaşamıştım. Ve şimdi babamı çok daha iyi anlıyorum. Mekânın cennet olsun babam, ne çok seni özledim, şu aralar sana ne çok ihtiyacım var babam.    

Belki artık aynı yolda yürümüyoruz, ama aramızdaki her şey çok sağlıklı ve daha gerçektir, çok dürüstçe ve çok daha net bir şekilde görebilmem adına sizleri ne çok sevdiğimi her gecenin karanlığında daha net bir şekilde gördüm. Benim hayatımda her zaman çok özel olacaksınız. Dönüm noktamsın, ben sizin hayatınızda yoksam bile siz hep benim hayatımda var olacaksınız, bir baba evlatlarından vaaz geçmesi kadar zor bir şey yoktur. Hayatta yanlışlar vardır, bu yanlışlarda biz insanlar içindir. Ben de bu yanlışlardan bir tanesinin içinde yer aldım. Ve nihayetinde bu yanlışın farkına kısa bir sürede vardım. Umarım kimse benim düştüğüm bu yanlışın içine düşmez ve sizler de düşmezsiniz. 

Ve bu bir veda mektubu olmasına rağmen, ben öyle görmüyorum, çünkü öyle olmasını istemiyorum. Size elveda demenin imkânsız olduğunu düşünüyorum. Siz her zaman da var olacaksınız. Benim birer parçam olarak, çünkü birileri hayatlarımıza girdiğinde her şeye rağmen hayatlarımıza giren insanı veya insanları silip atabiliriz ama evlatlarımızı silip atmamızın mümkünatı yoktur.

Bana verdiğiniz onca sevgiyi silmek imkânsız. Bu mektuba yazılan onca sevgiyi silmek imkânsız.

Sizi sonsuza kadar sevecek olan babanız…