Bazen sabah kalktığımızda, sadece kahve ile güne uyansak da kahvaltının yeri hepimiz için ayrı. Kahvaltı, en sevilen öğün olmakla birlikte, sadece sabahları değil, bazı akşamlar da kahvaltı sofrasına dönüşür. Hatta en tatlı kahvaltı o gibi gelir

Kahvaltı ya da ekmek üstü bir şeyler atıştırmak istediğinizde en lezzetli seçim olacak bir tarifimiz var: Kahvaltılık sos! Domates, biber ve soğanın ağır ağır pişip, nefis bir sos oluşuna tanık olacaksınız. Bu nefis sosu, küçük kavanozlara paylaştırıp, uzun ömürlü hale getirebilirsiniz. Kahvaltı sofralarınıza ekstra lezzet katması dileklerimizle, afiyet olsun!

MALZEMELER:

1,5 kg. domates

2 diş sarımsak

4 adet kapya biber

6 adet sivri biber

1 tutam maydanoz

4 yemek kaşığı elma sirkesi

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı kaya tuzu

NASIL YAPILIR:

Domatesleri güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve mutfak robotundan ektikten sonra bir tencereye alın. Tencerenin altını açın ve o sırada biberleri temizleyip sarımsaklarla birlikte aynı şekilde robottan çekin ve tencereye ekleyin. Suyunu çekip koyulaşmaya başladıktan sonra içine sirke zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Maydanozu ince ince doğradıktan sonra onu da ekleyin. Bir kez daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Sterilize ettiğiniz kavanozlara sıcak sıcak doldurun ve kapağını kapatıp ters çevirin ve soğuyana dek bu şekilde bekletin. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edin.