Unun olabildiği, yumurtanın desteğe gelebildiği, kakaonun sevebildiği en güzel yemek tariflerinden biri kakaolu ıslak kek. İlk gördüğün andan itibaren çatalın koca bir parçasına batırmak istersin. Misafir gelse ilk onu çıkarmak, evde tek başına kalsan sürekli yemek istersin.

Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak kek, yapımında ayrılan sıvı kek harcının yarattığı akışkan kıvamdan dolayı farklı ve leziz bir deneyim yaşatırken aşk acısı başta olmak üzere her türlü acıya iyi geliyor. Kakaolu ıslak tarifinde hemen hemen her evde ve el altında bulunan malzemeler yer alıyor.

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un

Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:

1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)

4 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay kaşığı tuz

Püf Noktası

Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.

Kakaolu Islak Kek Tarifinin Pişirme Önerisi

Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.

Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.  Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin. Son bir kez daha güzelce çırpın.

Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın. Sıvı yağı da ilave edin.

Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın. Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.

Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonr üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Servis Önerisi

Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.