Bölgemizin özel yemeklerinden biridir. Diyarbakır’da neredeyse her evde misafirlere ikram edilir ve çok lezzetlidir. Fakat yapılması biraz yorucu olduğu için, son yıllarda daha çok hazır yiyecekler ve pastalar ön plana çıktığından olsa gerek, yeni nesil ev hanımları çok tercih etmiyor.

Mutfağımızın bu değişik ve özel yemeğini yeniden gündeme getirmek ve yeniden her mutfakta yapılmasını sağlamak adına, bende bu hafta bu lezzeti tarif etmek istedim. Yapanlara şimdiden afiyetler olsun.

Gerekli malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

1 adet tavuk budu

Yarım paket margarin

100 gram badem

1 paket karışık baharat (5 çeşit)

6 adet milföy hamuru

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1 adet yumurtanın sarısı

50 gram kuş üzümü

2 adet tavuk suyu tableti

Tuz, karabiber

Yemeğin yapılışı:

Tavuk göğsü ve budunu, tuz, karabiber ve çok az su ilavesi ile haşlayın. İyice pişen tavuk etini küçük parçalara ayırın. Diğer taraftan, yıkanmış pirinci yarım paket margarin ile kavurun.

Daha sonra 3 su bardağı suyu ilave edip, tuz, tavuk suyu tabletleri ve kuş üzümü katarak pilavı pişirin. Pişen pilava kavrulmuş badem, baharatlar ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etini ilave ederek karıştırın.

Milföy hamurunun kenarını bıçakla 5 cm aralıklarla kesin. Hamurun orta kısmına hazırlamış olduğunuz iç pilavı koyarak üzerini milföylerle örgü şeklinde kapatın. Ara boşluklara badem dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.