2023 seçimlerine aylar kala iktidar olan cumhur İttifakı genel anlamda net iken muhalefet tarafı ise başta aday olmak üzere genelde net olmayan bir görüntü ve yapıya sahiptir. Bu nedenle 6’lı Masa2yı da kurarak muğlak olan görüntüyü bertaraf etmek için bir araya geldiler. Fakat hala varmak istedikleri nokta berrak değil. Ancak giderek netleşen Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı durumu vardır ki bu da altılı masayı tabiri caizse titretiyor, düşündürüyor.

Duruma netlik kazandırmak amacıyla Ana muhalefet Lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duruma ilişkin bir soru sorarak durumu netleştirme yününde atılım yaptı.

Artık adaylığı yönünde daha da net yorum yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir- Seferihisar’daki kampında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, partililere seslenerek, “Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Artık karar verin, bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz?” diye sordu. Partililer, ayağa kalkarak ve alkışlayarak Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısına adları adaylık için geçen büyükşehir başkanları İmamoğlu ve Yavaş da sosyal medya hesaplarından destek verdi. Çok geçmeden 6’lı Masa’yı öyle veya böyle destekleyen HDP’den de destek mesajı sayılabilecek bir açıklama geldi.

Asıl Destek Yolda Belli Olacak

Son iki yıldır adaylığı için tabiri caizse, Kemal KılıçdaroğluKurt Politikacı olma özelliğini ortaya koydu. Son yerel seçimlerde yaptığı siyasi hamlelerle ve ortaya koyduğu strateji ile başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerin tamamını aldı.

2023 seçimleri için başka bir politik hamle yaptı Kemal Bey. Adları adaylık için geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığını adeta engelleyerek kendinin aday olması yolunda önemli bir virajı daha geçti. Gerekçesi de büyükşehirlerde hizmetlerin aksamaması…Eğer başkanlardan biri aday olura hizmetler yarı yolda kesilecekti.

Şimdi önünde bir engel daha var. Akşener’in kaygıları… Daha önce İyi Parti lideri Meral Akşener sözkonusuKılıçdaroğlu’nun adaylığı olursa biz “Kazanacak bir adayla seçime girmek istiyoruz” açıklamasını yapmıştı. Akşener’in bu açıklaması kamuoyunda “Demekki seçimi Kemal Kılıçdaroğlı kazanamaz” yorumlarına yol açmıştı. Şimdi de Akşener’in kurmayları diyorlar ki “Son noktayı Akşener koyar”. Tabi açıklama ve değerlendirmeler Kemal Bey’i huzursuz ediyor.

Toparlayacak olursak, seçime aylar kala yani yol kısalırken yarı yolda bırakma tehlikesinin psikolojisini yaşamaya başladı Kılıçdaroğlu’nu. Hem kendi partisinden hem 6’lı masa’dan adaylığına olumlu bakmayan lider ve kesimler var. Örneğin Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün adaylığına sıcak bakmıştı. Bütün bunlar Kemal Kılıçdaroğlu’nı rahatsız ediyor. Adaylığı kesinleşince kimi çevreler onu sahada yalnız bırakma veya fultime çalışmama gibi bir tempo ortaya koyabilirler. Bu da Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesine neden olacak. Tam da bu noktada Kılıçdaroğlu “Benimle misiniz” diye soruyor ve söz almak istiyor. Fakat seçimi kazanmak için tam performans ortaya koymama ihtimali gerçekleşirse Türk siyasi tarihine Kılıçdaroğlu hiçbir seçim kazanamayan bir lider olarak tarihe geçecek.

Saygıyla…