Sevgili okurlar, her dönemin yarattığı kendi döneminin zenginleri ve kariyer sahipleri var. Fakat dönemden döneme azlık ve çokluk gösterir, devirden devire daha zengin ve daha çok kariyer sahibi olanların varlığı da bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Kendi aralarında siyasi analiz yapan birkaç yaşlı kişinin sohbetine kulak misafiri olduğum sohbetten can alıcı bazı tespitleri sizinle paylaşmak istedim.

Geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman olarak ele alırsak; diye başlayan konuşmalar; “Geçmişte ne bu kadar geniş bir yelpaze ne de bir koltukta birkaç karpuz vardı. Bu da insanın aklına şunu getiriyor elbette. O zamanın siyasileri ve destekçileri şimdikilerden daha mı az akılıydı hiç sanmıyorum çünkü çoğunu şuanda bile yine saf değiştirmiş ve bu işlere devam ediyor olarak görebilirsiniz. Ama şimdi çeşitlilik çok fazla bir kişiyi hem siyasetçi, hem sivil toplum kuruluşu temsilcisi, oda başkanı veya üyesi yada hepsini birlikte yaparken görebiliyorsunuz. Tek tek sayılabilinir hangi STK, hangi kamu yararına faaliyet gösterdiği iddia edilen veya aynı zamanda hangi siyasi  parti üyelikleri veya faaliyetleri içerisinde olduğunu açıkça görebilirsiniz. Sadece en tepede değil en aşağıda da birkaç yerden belki maaş, huzur hakkı veya belki başka bir ad altında yada o makamı kullanarak kazançlarına kazanç kattıklarını da görebilirsin.

Bunları yaparken kimsenin de birşeyden çekindiği yok. Biranda bir bakan yada siyasetçi veya bulunduğu yerin mülki idare amirinin olduğu bir karede de görebiliyoruz. Bir başka karede o sözde gönüllüsü olduğu vakıf, oda, dernek veya STK etkinliğinde de zaten bunlar dayanak olarak kullanılıp merdivenleri koşarak çıkmanın itici gücü olarak kullanılıyor.

Burada bir deyişte söylendiği gibi ne idim ne oldum ne olacağım sözünü hatırlamadan geçemiyor insan. Çoğunun ne istediklerini, ne olduklarını ve ne olacaklarını da tahmin etmek yada öngörmek hiç de zor değil. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Geçmiştede o çıktıkları yerden hiç inmeyeceğim diyen fakat şimdi nerde olduğu veya yaşayıp yaşamadığını da bir çok kişinin hatırlamadığını görüyorum.

Öyle bir hale gelindi ki şimdi artık bürokrasi veya dediğim o kurumlardaki birçok kişi başta organize suç örgütü temsilcisi Sedat Peker olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve bazı gazetecilere kitap yazabilecekleri kadar belge servisi yaptıkları görülüyor.

Yarınlar elbette dürüst insanlar için aydınlık olmaya devam edecek ama hak hukuk ve adaleti çiğneyenler, adam kayıranlar, kendisi ve destekçilerinin menfaatlerini toplumun önünde görenler için o kadar aydınlık olmayacak.

Derler ya kim ne yaşatıyorsa yaşamadan ölmez diye sanırım bu da çok doğru. Geçmişte birileri ile işbirliği mi dersiniz, ortaklık mı dersiniz adına ne derseniz deyin o sayede kazandıkları o haksız kazancı ve hatta ondan elde ettikleri karlarını ve servetlerini bile üzerine ekleyerek verip kendilerini kurtarmaya çalıştı veya kurtardı. Sanırım oraya doğru gemiler yol almaya başlamış.

Seçim 2023 te yapılacak olmasına rağmen içerisinde en kirli kişilik ve maskelerin olduğu seçim kazanları şimdiden hiç olmadığı kadar kaynamaya başlamış görünüyor.

Yarası olanların alttan alttan dirsek temaslarına başladıklarını görüyor ve duyuyoruz. Yersen…” diye bitiverdi sohbet.