Sevdiklerinizle birlikte hem şık hem de doyurucu bir akşam yemeği yemek istiyorsanız bu tarif tüm isteklerinizi karşılayacak türden! Aslında hiçbirimizin uzak olmadığı, lezzetini, yapılışını bildiğimiz bir tarifin farklı sunumuyla oluşan bu yemeği sevmeyen yok! Kıymalı patates yemeğini daha farklı pişiriyoruz, adına kıymalı patates dolması diyoruz. Bu şekilde hem daha derli toplu bir tabak elde etmiş oluyoruz, hem de sunumunu şıklaştırıyoruz. 1 patates dolmasını bir porsiyon olarak düşünebilirsiniz, oldukça doyurucu oluyor.Üzerine sarımsaklı yoğurt da pek güzel gidiyor, bizden söylemesi! 

Afiyet olsun!

Malzemeler:

7 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan (orta boy, yemeklik doğranmış)

300 gram dana kıyma

1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)

3 adet sivri biber (küçük küp doğranmış)

2 diş rendelenmiş sarımsak

2 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)

2 çay kaşı ğıtuz

Salçalı Sos İçin:

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı domates salçası

1çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Patateslerin içini tatlı kaşığı yardımıyla oyun.Oymuş olduğunuz patatesleri kızgın yağda çok yumuşamayacak kadar kızartın.Kıyma harcını hazırlamak için; bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan kıymanın üzerine kırmızı kapya biber, yeşil biber, rendelenmiş sarımsak, soyulmuş, doğranmış domates ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.

İçini oyup kızarttığınız patateslerin içerisine kavurduğunuz kıymalı harcı ekleyin. Bir fırın tepsisine veya güvecin içerisine patates dolmalarını yerleştirin.

Bir kapta su, salça ve tuzu ekleyip karıştırın.  Bu karışımı patates dolmalarının üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35 dakika pişirin. Patates dolmaları hazır.