Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, tüm coşkusuyla devam ediyor.

Festival etkinlikleri kapsamında Sanatçı Zeynep Bastık en sevilen parçalarını hayranları için seslendirdi.

On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde vatandaşlar, şarkılara eşlik ederek keyifli anlar yaşadı.

Dinleyicilerden Ahmet Ekinci, festival kapsamında yapılan etkinliklerin çok eğlenceli geçtiğini söyledi. Ekinci, “Bu etkinliği Diyarbakır’da bir ilk olarak görüyorum. Güzel, devam etmesini diliyorum.” dedi.

Kader Yukarıdağ ise daha önce Diyarbakır’da böyle kapsamlı bir etkinliğin gerçekleşmediğini ifade ederek, şunları aktardı:

“Festival çok verimli ve güzeldi. Önceki senelerde böyle şeyler olmuyordu, ama bu sene olduğu için bayağı mutluyum. Bundan sonra bu tarz etkinliklerin olmasını çok isterim.”

Samet Ercan ise “Etkinlikler süper gidiyor, arkadaşlarımızla eğleniyoruz. Oğuzhan Koç ve Zeynep Bastık konserlerine katıldım, güzeldi, çok eğlendik.” diye konuştu.

“Bu Kültür Yolu’ndan Diyarbakır'ın şahlanışına hepimiz şahit olacağız”

Ulu Cami’de etkinlikler

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Mehmet Fatih Çıtlak Ulu Cami’de Diyarbakırlılarla buluştu.

Ulu Cami’de vatandaşlarla buluşan Fatih Çıtlak, Ezan Atölyesi ve İmam Şafii Divanı Okumaları ve Bu Toprakların Muhabbet Hatıratı etkinliklerini gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Festival kapsamında Ulu Cami’de Ezan Atölyesi düzenlediklerini, İmam Şafii Divanı Okumaları yaptıklarını Kürtçe, Türkçe, Arapça mevlit okuduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim