Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın “Her Ev Bir Kültür Merkezi” temasıyla düzenlediği içeriğinde tiyatro gösterimleri, sergi, söyleşiler ve konser organizasyonlarının yer aldığı Aralık 2020 Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi online sistemle vatandaşların evlerine konuk olmaya devam ediyor.

Sözlü edebiyatın taşıyıcısı ve anlatıcısı olan "toplumsal belleği" usta-çırak ilişkisi aracılığıyla nesilden nesile aktaran, günümüzde de sözlü kültürün icracısı olma görevini devam ettiren dengbejler, pandemiden dolayı kılamlarını 19 Aralık saat 16:00’da online sistemle seslendirecek. Dengbej Divanı, pandemi sürecinde her ay belirlenen tarih ve saate dinleyicilere online sistem üzerinden ulaşmaya devam edecek.

19 Aralık’ta gerçekleşecek aşk, ölüm, kahramanlık, göç, ayrılık, sevda, doğa, dinsel konular vb. çeşitli temalardan oluşan kılamları kendilerine has üsluplarıyla yeniden yorumlayan denbejlerin divanı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi YouTube kanalı @diyarbakirbld üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Editör: TE Bilişim