Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır'da kentin tarihi, kültürü, sosyal ve turistik yerlerine ışık tutacak, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, İtalyanca, Almanca Süryanice ve Japonca olmak üzere dokuz ayrı dilde klib CD'si hazırlanıyor.

Yapımını Diyarbakırlı Baturay Turizimin üstlendiği ve sivil toplum örgütlerinin de desteklediği "Kültürleri Barındıran Kent Diyarbakır" adlı tanıtım klib CD'si dokuz ayrı dilde seslendirilecek ve 12 farklı ülkenin vatandaşları oynayacak.

Tursab Diyarbakır YTK Başkan Yardımcısı, Baturay Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Baturay, Diyarbakır Türkülerinin Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Süryanice ve Japonca söylendiği tanıtım CD ile müziğin evrenselliğini birleştirip Diyarbakır’ın tanıtımını sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

12 farklı uyruk

Diyarbakır'ın başta Türkiye’ye ardından ise dünyaya tanıtılmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Baturay, Diyarbakır’da ve bölgede yaşanan değişim ve dönüşümün artık tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini anlatarak "Bölgede değişimin ne kadar büyük olduğunu artık göstermemiz gerekiyordu. Bizlerde Yönetmen arkadaşım Edris Haydar ve gazeteci arkadaşım Ramazan Demir ile farklı kültürleri birleştiren bir klip CD'si hazırlamaya karar verip, Diyarbakır türkülerini dokuz ayrı dilde seslendirilmesini ve 12 farklı uyruktan insanımızı bir araya getirdik.

Hedefimize ulaşacağız

Diyarbakır'ın Mezopotamya'nın en eski yerleşim birimlerinden biri olduğunu anlatan Baturay, “Diyarbakır Valimiz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odamız, Diyarbakır Ticaret Borsamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, Tursab Güneydoğu BTK'mızın destekleri ile birlikte Diyarbakır için bu yıl belirlediği 5 milyon turist hedefimize ulaşacağız” dedi.

Diyarbakır’ın ülkede kültür zenginliğinin yoğun olduğu ender kentlerden bir tanesi olduğunu anlatan Baturay, “Yapılan çalışma ile kültür gezisinde aklında Diyarbakır olmayanın aklına Diyarbakır'ı getireceğiz. Potansiyel Diyarbakır misafirlerini aktif misafir haline getirerek aktif misafirlerimizi de birer gönül elçisi haline getirerek hedeflerimize ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim