DİYARBAKIR- Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Masum Süer, Uluslar arası Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği PPI (Professional Photographers International) tarafından ‘Türkiye Onursal Danışmanı’ olarak seçildi ve birliğin web sitesine, sanatçının Diyarbakır’daki Hevsel bahçelerinde çektiği 10 kelebeğin fotoğraflarından oluşan portfolyosu ve özgeçmişi yerleştirildi.

Diyarbakır’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer ile Nevşehir’den fotoğraf sanatçısı Derya Yazar Atasever, genel merkezi Hong Kong’da bulunan Uluslar arası Profesyonel Sanatçılar Birliği tarafından, birliğin Türkiye Onursal Danışmanları (Honorary Advisor) olarak seçildiler. Birlik ayrıca Süer’e ‘Doğa fotoğrafçılığı’ kategorisinde, sanatçı Atasever’e ise ‘Gezi fotoğrafçılığı dalında ‘Usta’ unvanlarını ve diplomalarını da verdi.

Süer, bölgede  ve özellikle UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, Diyarbakır’daki ekolojik Hevsel bahçelerinde çektiği hayvan ve doğa fotoğraflarıyla tanınıyor. Süer’in bugüne kadar fotoğralarını çekerek belgelediği hayvanlar arasında tilki, yılan, baykuş, şahin, kirpi ve oklu kirpi ile çok sayıda kelebelek de bulunuyor.

Uluslar arası fotoğraf sanatı kurumlardan bugüne kadar 23 unvan alan ve geçtiğimi ay Hindistan’daki bir kurum tarafından ‘Büyük Usta’ unvanı ile de ödüllendirilen fotoğraf sanatçısı Süer, PPI tarafından Onursal Danışman olarak seçilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Birlik tarafından ayrıca Doğa fotoğrafçılığı dalında Usta unvanı (CMP.PPI ) ile ödüllendirilmem üzerine benden web sitesi için 10 fotoğraftan oluşan bir portfolyo istendi. Ben de kelebek fotoğraflarımı gönderdim. Portfolyo ve özgeçmişim web sitesine yerleştirildi. Bir kez daha kentimi ve ülkemi uluslararası alanda temsil etme ve tanıtma  imkanını bulduğum için çok mutluyum. Pandemi sürecinden sonra, Diyarbakır ve Hevsel bahçelerinden çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergiyi, Birliğin de desteğiyle Hong Kong’da açmayı planlıyorum.”

Editör: TE Bilişim