Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Mezopotamya Sinema Akademisi öncülüğünde Gezici Kadın Film Günleri başlıyor. 13 Temmuz'da start alacak Film Günleri, 19 Temmuz'da sona erecek. Film Günleri; Diyarbakır'ın Merkez Sur, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Kocaköy, Eğil, Dicle, Çınar, Hazro, Ergani, Silvan, Lice, Kulp ve Bismil ilçelerinde izleyiciyle buluşacak.

 Her gün 2 ilçede gösterim yapılacak şekilde planlanan Gezici Kadın Film Günleri'nde bir haftada, Çağla Zencirci ve Guilloume Glovanetti’nin yaptığı “Sibel” adlı film, Vuslat Saraçoğlu’un yaptığı “Borç”, Emine Emel Balcı’nın yaptığı “Nefesim Kesilene Kadar” ve Banu Sıvacının yaptığı  “Güvercin” filmi izleyiciyle buluşacak.

 ‘Amacımız kadınlarla iletişim ağını kurmak'

 Ortadoğu Sinema Akademisi Sinema Sanat Birimi üyesi Sidar Aslan, her gün 2 ilçede filmleri kadınlarla buluşacaklarını belirterek, amaçlarının ise ilçelerde bulunan kadınlara ulaşmak olduğunu söyledi. Kadın yönetmenlerin yaptıkları filmlerin sinemalarda çok fazla yer almadığını vurgulayan Aslan, "Biz bu tür etkinliklerle kadın yönetmenlerin yaptıkları filmlerini kadınlar ile buluşturarak daha çok izlenmesini sağlıyoruz. Bu filmlerin içeriğine baktığımızda toplumsal sorunlara değinen ve kadınların gözüyle yapılan filmlerdir.  Bazı ilçedeki kadınların bu filmleri izleme imkânları olmuyor. Biz bu filmleri kadınlara götürerek onlara izleme imkanı yaratacağız" dedi.

Sadece kadınlara film izletmeyi amaçlamadıklarını aynı zamanda iletişim ağı da kurmayı istediklerini dile getiren Aslan, "Kadınlar için daha çok neler yapabiliriz konuşmak istiyoruz" diye belirtti.  

 'Film günlerine bekliyoruz'

 Kadınlara çağrı yapan Aslan, "Birbirimize haber vererek kadınlar bir araya getirerek filmlerimizi izlemek istiyoruz. Filmlerin içeriğinde bütün kadınlar kendini bulacaktır. Bütün kadınları gezici kadın film günlerimize bekliyoruz" diye konuştu.

 Film günleri programı şöyle:

 "* 13 Temmuz’da saat 20.30’da Silvan ilçesinde bulunan Kinya Navin parkında yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guilloume Glovanetti’nin yaptığı “Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

 * 13 Temmuz saat 20.30’da Eğil ilçesinde bulunan Eğil Meydan’ında yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’un yaptığı “Borç” adlı film ve Kocaköy ilçesinde bulunan Köşem bahçesinde “Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

 * 14 Temmuzda saat 20.30’da Ergani ilçesinin Orman Parkı’nda ve Dicle ilçesinin Belediye Parkında yönetmenliğini Emine Emel Balcı’nın yaptığı “Nefesim Kesilene Kadar” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

 * 16 Temmuz saat 20.30’da Çınar ilçesinin Nû Jiyan Parkı Amfi Tiyatrosunda “Nefesim Kesilene Kadar” adlı film,  Bismil ilçesinin Kardeşlik Parkın da ve Lice İlçesinin Ceylan Önkol Parkında “Sibel” adlı film izleyicileriyle bir araya gelecek.

 * 17 Temmuz saat 20.30’da Hazro ilçesinin İşkar Mahallesinde “Sibel” adlı film, Kulp ilçesinin Merkez Yeni mahalle Halı Saha Kompleksi’nde yönetmenliğin Banu Sıvacının yaptığı  “Güvercin” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

 * 18 Temmuz saat 20.30’da Sur ilçesinde bulunan Ben û Sen Parkı’nda “Borç” adlı film ve Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesinde bulunan Newroz Parkı’nda ise “ Sibel” adlı film izleyicileriyle buluşacak.

 * 19 Temmuz saat 20.30’da Kayapınar ilçesinde bulunan Tema Parkında “ Nefesim Kesilene Kadar” ve Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda “ Güvercin” adlı filmle film günleri son bulacak."

Editör: TE Bilişim