Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen öğrencilere Sinema Şenliği Projesi kapsamında ilçede bulunan 39 İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilere Sinema Şenliği düzenleniyor.

İlçede ilköğretim okullarındaki 7-13 yaş arasındaki öğrencilerin sosyalleşmeleri ve sinema ile tanışmaları amacıyla Sinema Şenliği Projesi’ni başlattıklarını belirten Beşikci, "İlçemizde bulunan tüm ilköğretim okullarını kapsayan Sinema Şenliği Projemiz ile şimdiye kadar ilköğretim okullarımızdaki 700 öğrenciyi sinemayla tanıştırdık. İlçemizdeki okullarda eğitim gören çocuklarımızın nitelikli eğitim almalarını önemserken aynı zamanda çocukların birbirleriyle kaynaşmaları ve eğlenceli zaman geçirmelerini de önemsiyoruz. Pandemi dolayısıyla evlere kapanıp, sokaklarda diledikleri gibi eğlenemeyen çocuklarımıza bir nebze olsa nefes aldırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza yönelik kültürel gezi, festival gibi farklı etkinlik hazırlıklarımız da bulunmaktadır. " dedi.

Ayrıca Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri Rabia-tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan sinema salonunda film izleyen çocuklara sinema giriş ve çıkışlarında çeşitli ikramlarda bulundu.

Editör: TE Bilişim